KEFİL, KEFİL İSTEMEZ!

KEFİL, KEFİL İSTEMEZ!

KOBİ´lere kredide kolaylık sağlanmalıdır. Bir kefil kuruluşu olanTESKOMB´un esnafın kredi talebine kefil istemesi yanlıştır!

KEFİL, KEFİL İSTEMEZ!

KOBİ´lere kredide kolaylık sağlanmalıdır. Bir kefil kuruluşu olanTESKOMB´un esnafın kredi talebine kefil istemesi yanlıştır!

Esnafın kredi başvurusunda kefil istenmesinin yanlış olduğunu belirten KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, yaptığı değerlendirmede, TESKOMB´un zaten kefil kuruluşu olduğunu ve kefil istemesinin yanlış olduğunu savundu.

ZATEN PAY ALMAKTADIR!
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, esnafın kredi talebinde Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği´nin (TESKOMB) kefil istemesinin yanlış olduğunu savundu. Özgenç; ?TESKOMB zaten kefil kuruluşudur ve bu nedenle de yüzde 1 pay almaktadır!? dedi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI!
KOBİDER´in ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet vermek ve KOBİ´ler için çatı kuruluşu oluşturmak gayesiyle 2003 yılında kurulduğunu belirten Özgenç; ?KOBİ´lerin beraberliğini sağlamak, problemlerine ortak çözüm bulmak amacıyla gönüllülük esasına göre çalıştıklarını ifade etti.
Derneğin Bin 300´e yakın üyesi bulunduğunu kaydeden Özgenç, KOBİ´lerin her türlü sorununun çözümü noktasında etkin olmaya gayret sarf ettiklerini aktardı.

KALDIRILMALI!
KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti; ?Krediye ihtiyaç duyan esnafımız TESKOMB´a başvuruyor. Esnafımızdan 20, 30 bin liralık kredilerde dahi konut ve işyerinin teminat olarak gösterilmesi isteniyor.
Amaç esnafı kalkındırmaksa bu konularda yardımcı olunmalı. 100 bin lira kredi talep ediliyorsa elbette teminat gösterilmesi istenebilir ama 20,30, 40 bin lira gibi kredilerde bu gereklilik kaldırılmalı. Esnafın siciline bakılmalı, geçmişe dönük ciddi bir sorun yaşanmamışsa kredi konusunda kolaylık sağlanmalı.?

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!
TESKOMB´un kredi talep esnaftan kefil istemesinin yanlışlığını savunan Özgenç; ?Esnafın kredi talebinde TESKOMB´un kefil istemesinin yanlış olduğu kanaatindeyiz. Zaten kefil kuruluşudur ve bu nedenle de yüzde 1 pay almaktadır. Pay alan bir kurumun kefil araması yanlıştır. Bu, kefilin kefil istemesi durumunu oluşturmaktadır. Bu uygulamanın kaldırılmasına ilişkin talebimizi Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım´a katıldığı bir programda bizzat ilettik. Bu uygulamaya ilişkin esnafımızın lehine gelişme yaşanacağına inanıyorum.? ifadelerini kullandı. KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.