KAYMAKAMLIK O KARA GÜNÜ UNUTMADI

KAYMAKAMLIK O KARA GÜNÜ UNUTMADI

KAYMAKAMLIK O KARA GÜNÜ UNUTMADI

KAYMAKAMLIK O KARA GÜNÜ UNUTMADI 

İlçemiz Maçka’nın eskidikçe çoğalan acılarından Çatak Faciası, 35. Yılına girerken yeniden yürekleri kanattı. 

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, İlçemiz Çatak Mahallesinde 23 Haziran 1988 tarihinde meydana gelen heyelanda hayatını kaybeden 64 vatandaşımızı anarken, kendilerine rahmet dileğinde bulundu. 

35 YILDIR GEÇMEYEN ACI 
Bundan 35 yıl önce Trabzon’un Maçka İlçesinde meydana gelen afette hayatını kaybedenler Maçka Kaymakamlığı tarafından rahmetle anılırken, gerek olaya şahitlik edenler, gerekse o yıllardan bu güne hayatta kalanlar o felaket anını yeniden yaşadılar. 

O ANI YENİDEN YAŞADILAR 
O heyelan sırasında yakınlarını kaybedenlerden Cüneyt Yılmaz, yakınlarının şehit olduğuna inandığını belirterek; “Mekânları cennet olsun. Nurlar içinde yatsınlar. Dayımız (babamın dayısı), kahve tezgâhı, evlatları ve müşterileri ile ahirete göç etti o gün. Rabbim tekrarını göstermesin. Kudretinden ve gücünden ibret almayı, hepimize nasip etsin. Şehit oldular bana göre. Çok üzgünüm...”  derken, o yıllarda kurtarma faaliyetine katılanlardan Hidayet Bayrak ise; “Çatak heyelanında ben çalışıyordum Maçka için büyük bir facia.Çok derin üzüntü yaşamıştık.Elimizden geleni yaptık tabii Kaymakamlık ve Trabzon Valiliğinin katkıları ile.”şeklinde duygularını ifade etti. 

ÖĞRETMEN GÖZÜNDEN ÇATAK FACİASI 
Maçka’nın emektar eğitimcilerinden, Maçka Mehmet Akif ErsoyAnadolu Lisesi emekli Müdürü Yaşar Yavuz ise; “Sel, yangın ve doğayı koruma konularında 35 yılda bir arpa boyu yol alamadık, maalesef. Küçük çalışmalar zamana yenik düştü.” diyerek içinde bulunduğumuz çıkmazı ortaya koydu. 
Ali TİRİTOĞLU