KAYMAKAM ÇAKMAK’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

KAYMAKAM ÇAKMAK’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

KAYMAKAM ÇAKMAK’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI 

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Kaymakam Çakmakmuhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri ile müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim gününün“Muhtarlar Günü” olarak belirlendiğini belirtti. 

MUHTARLAR DEMOKRASİNİN ÇEKİRDEĞİDİR 
Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajında şunları kaydetti; “Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmiştir.

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasimizin çekirdeğidir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

MUHTAR: KAMU VE YEREL YÖNETİMLER ARASINDA KÖPRÜDÜR 
Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması ve insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören başta Maçkalı muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü`nü kutluyorum.Ayrıca muhtarlık hizmeti yapmış vefat etmiş muhtarlarımıza da Allahtan rahmet diliyor, değerli yakınlarına sağlık ve esenlikler temenni ediyorum.”