KAYMAKAM ÇAKMAK’TAN MESAJ VAR!

KAYMAKAM ÇAKMAK’TAN MESAJ VAR!

Maçka Kaymakamı Çakmak, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla günün anlam ve önemine binaen mesaj yayımladı.

KAYMAKAM ÇAKMAK’TAN MESAJ VAR! 

Maçka Kaymakamı Çakmak, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla günün anlam ve önemine binaen mesaj yayımladı. 

Kaymakamımız Abdullah Huzeyfe Çakma, İstiklal Marşı’nın, Türk Milleti’nin zorlu mücadeleler sonucunda elde ettiği bağımsızlığın en büyük nişanesi olduğunu vurguladı. Çakmak mesajında şunları kaydetti; 

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN BÜYÜK NİŞANESİ!
İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 103. Yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyorken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
İstiklal Marşımız, necip milletimizin zorlu mücadeleler sonucunda elde ettiği bağımsızlığın en büyük nişanesidir. İstiklal Marşımız, aziz milletimizin istiklale olan bağlılığını, imanımızı, ceddimizden gelen kahramanlığımızı, dünyanın en güçlü ordularına karşı yediden yetmişe verdiğimiz amansız mücadeleyi nakşeden eşsiz bir eserdir.

ŞANLI BAYRAĞIMIZ SONSUZA DEK DALGALANACAK 
Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır parlayacak. O benimdir, o benim milletimindir ancak” şeklinde dile getirdiği gibi ay yıldızlı bayrağımız, ebediyete kadar bu vatan topraklarında dalgalanacak ve bağımsızlığımızın sembolü olacaktır.
Mehmet Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ ifadesi, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesidir.

MİLLİ ŞUURA VARIP VATANIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatanı uğruna canlarını feda etmiş tüm kahraman şehitlerimiz ve Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”