KAYMAKAM ÇAKMAK ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

KAYMAKAM ÇAKMAK ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

KAYMAKAM ÇAKMAK ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

KAYMAKAM ÇAKMAK ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir mesajı yayımlayan Kaymakam Çakmak; “Öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa etmektedirler.”

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

BAŞÖĞRETMENLİĞİN 94. YILI
Kaymakam Çakmak mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 94. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 41. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktayız.


FEDAKÂRLIK VE ÖZVERİ!
Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa etmektedirler.”

GELECEĞİN MİMARI ÖĞRETMENLER
Mesajında öğretmenlere de seslenen Kaymakam Çakmak, geleceğimizi imar eden öğretmenlerin çok zor olduğu kadar kutsal olan bir görevi ifa ettiklerinin altını çizdi.
Kaymakam Çakmak mesajında şunları kaydetti;
“Sevgili Öğretmenlerimiz;
Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın, bilgi ve teknolojinin büyük bir hızla dünyanın her köşesine ulaştığı günümüzde dünyaya ayak uydurabilecek bilgi ve donanıma sahip olmaları, ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin her köşesinde, çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu bilinçle yaklaştığınızdan hiç şüphem yok. Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”

Ali TİRİTOĞLU