KAYMAKAM ÇAKMAK, GÜNÜMÜZÜ UNUTMADI

KAYMAKAM ÇAKMAK, GÜNÜMÜZÜ UNUTMADI

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

KAYMAKAM ÇAKMAK, GÜNÜMÜZÜ UNUTMADI 

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Maçka’da hizmet veren basın yayın organlarının üstlendiği vazifenin önemine vurgu yapan Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” 
dolayısıyla bir mesai yayımladı. 

TOPLUMSAL GELİŞMEDE BASININ ÖNEMİ 
Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; 
“10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun ile yürürlüğe girerek, Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen yasanın kabulünden itibaren her yıl “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır.

“BASIN, OBJEKTİF DEĞERLENDİRMELERLE TOPLUMU BİLİNÇLENDİRİR”
Aynı zamanda kamu hizmetini sunan gazetecilerin, medya etik kurallarını göz önünde bulundurarak haber yapma ve objektif değerlendirmelerle toplumu bilinçlendirme sorumlulukları vardır.
Özellikle yerel basınımız ilçemizde ve ilimizdeki gelişmeler konusunda da halkımızı bilgilendirmekte; ayrıca ilçemizin ve ilimizin kültürel ve sosyal gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Basınımız bu yönüyle, toplumun bilgilendirilmesinin yanı sıra kentlerin gelişimine de önemli bir katkı sağlamaktadır.

Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”
Fatma KARAHASANOĞLU