Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 31. Dönem Mezuniyet Töreni, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 31. Dönem Mezuniyet Töreni, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

                 Programa; Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Karadeniz Teknik Üniversite Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Nail Duman, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Çobanoğlu, Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

                    Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevdegül Aydın Mungan yaptığı konuşmada; öğrencilerin, bugünden itibaren artık kendileriyle birer mesai arkadaşı olduğunu belirterek sağlık çalışanı olmanın herhangi bir mesleği icra etmekten farklı olduğunu ve bir yaşam tarzı olarak benimsemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca mezun oldukları okulun, 1990’ların başından itibaren binlerce mezun verdiğini dile getirerek gençlerle mezuniyet sonrasında da kariyerlerini planlarken her aşamada temasta olacaklarını belirtti ve konuşmasını ailelere teşekkür ederek bitirdi.

                    Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı konuşmasında; gençlere, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini çünkü öğrenme sürecinin hayat boyu devam ettiğini belirtirken bilgi donanımının yanı sıra öncelikle iyi insan olmanın gerekliliğini vurguladı. Pandemi sürecinde, sağlıkçıların hayatımızda ne denli önemli olduğunu, toplum olarak fark edildiğini ifade ederek mezunlarımıza, teknikerler olarak sağlık ekibinin ayrılmaz bir parçası olmanın farkındalığının önemine vurgu yaptı. Konuşmasını tamamlarken Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde sağlık hizmetlerini destekleyici yeni programların açılacağı müjdesini verdi.

                        Trabzon Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran konuşmasında, geçmişten günümüze sağlık alanında ne kadar kadim bir geleneğimiz olduğunu ve güncel çalışmalarımızla bu başarıların devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık Hizmetleri içerisindeki her bir branşın, mesleki sorumluluklarının mezuniyet sonrasında da devam ettiğini, Türkiye ve insanlık için yapacakları çalışmaları her zaman üst düzeyde tutmaları gerektiğini ve bu konuda akademik camianın, gençlere sonsuz bir güven duyduğunu ifade etti.

                      Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2021/2022 Eğitim-Öğretim Yılı 31. Dönem mezunları arasında dereceye giren öğrenciler;

Birinci: Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencisi Süheyla Bülbül,

İkinci: İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisi Huriye Sıla Taşçı,

Üçüncü: Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencisi Sude Yıldırım.

               Dereceye giren öğrencilere, Üniversiteyi  temsilen plaket ve hediyeler takdim edildi. Tören; mezuniyet andının okunması, kep atma ve toplu resim çektirilmesinin ardından sona erdi.