KARADENİZ TANITIMINA DESTEK ÇIKMADI

KARADENİZ TANITIMINA DESTEK ÇIKMADI

TTSO Başkanı Çelebi, Körfez ülkelerinde Karadeniz tanıtımına TGA’dan destek çıkmadığını açıkladı.

KARADENİZ TANITIMINA DESTEK ÇIKMADI

TTSO Başkanı Çelebi, Körfez ülkelerinde Karadeniz tanıtımına TGA’dan destek çıkmadığını açıkladı. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Körfez bölgesindeki fuarlarda tanıtım yapmak için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan (TGA) destek istediklerini ancak kendilerine yanıt dahi verilmediğini ifade etti. 
TTSO Başkanı Çelebi; “Bir kez daha çağırımı yineliyorum; işletmelerden alınan TGA katkı payları, toplandıkları bölgelerin tanıtımı için harcanmalıdır. Biz tanıtım yapmak istiyoruz ancak yeterli desteği alamıyoruz.” diye konuştu.

“BU YIL DAHA FAZLA TURİST BEKLİYORUZ”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yaklaşan turizm sezonu öncesinde Karadeniz bölgesinde işletmelerin hazırlıklarını sürdürdüğünü, Ramazan Bayramından sonra bölgede hareketlenmenin başlamasını beklediklerini belirterek; “Geçen yıl özellikle Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında büyük bir artış yaşandı. Artışın bu yıl da süreceğini öngörüyoruz. 2022 yılı süresince Trabzon’a önceki yıla oranla yüzde 96’lık artışla 6 bin 507 dış hat seferi düzenlendi. Yüzde 186’lık artışla 703 bini aşkın dış hat yolcusu geldi. Karayolu ve aktarmalı seferlerle gelen turistleri de göz önünde bulundurursak ne kadar büyük bir potansiyelin oluştuğunu görebiliriz. Ayrıca yapılan çalışmalarda turistlerin konaklama gün sayısının da arttığını tespit ettik.” dedi. 

“BAŞVURUMUZA TGA’DAN DÖNÜŞ YAPILMADI”
Çelebi, tüm yoğunluğa rağmen tanıtım çalışmalarını aksatmamak gerektiğinin de altını çizerek; “Elimizden geldiğince sektör temsilcilerimizle tüm fuarlara katılmaya çalışıyoruz. Özellikle Körfez bölgesi Trabzon için önemli bir nokta. Körfezdeki fuarlara katılmak, bölgemizi ve şehrimizi tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Körfez turizminde Trabzon bugüne kadar öncü ve belirleyici bir rol oynadı ve bölgeye büyük katkı sağladı. Ancak vurgulamak isteğim önemli bir nokta var; maalesef, sektördeki işletmelerden tanıtım yapılmak için alınan ve milyonlarca lirayı bulan TGA katkı paylarından Doğu Karadeniz Bölgesi olarak yararlanamıyoruz. Körfez bölgesindeki fuarlara katılmak için TGA’dan destek istedik ancak dönüş bile yapılmadı. Burada önemli nokta, bölgesel tanıtımların etkili biçimde yapılabilmesidir. Bunun için de mutlaka TGA katkı paylarının toplandığı bölgelerin tanıtımı için harcanması gerekir.” diye konuştu.

“KATKI PAYLARINI YEREL YÖNETİMLER ALSIN”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bugüne kadar özel sektörün kendi çabalarıyla önemli tanıtımlar yaptığını ve turizmin bugüne gelmesinde öncü rol oynadığını da vurgulayarak; “Karadeniz, Körfez ülkelerinden ülkeye kazandırdığı yüksek döviz nedeniyle Körfez Turizmi Bölgesi ilan edilmişti. Ancak ülkemize daha fazla döviz kazandırmak için Körfez bölgesinde yapılacak tanıtımlara TGA’dan hiçbir destek alamıyoruz. TGA’nın aldığı payların şehirlere hiçbir faydası yok. Bu payları yerel yönetimler alsın ve turizm yatırımlarına ve tanıtımlarına harcasın. Her şehir kendi reklamını yapsın. Kendi çabalarımızla tanıtım yapmaya çalışıyoruz.” dedi. 
Çelebi, ayrıca TGA’nın topladığı katkı paylarını nerelere harcadığını da şeffaf olarak açıklaması gerektiğini sözlerine ekledi.