KARADENİZ KADINI BEYAZ PERDE DE

KARADENİZ KADINI BEYAZ PERDE DE

KARADENİZ KADINI BEYAZ PERDE DE

KARADENİZ KADINI BEYAZ PERDE DE

Bu yıl 5.si gerçekleştirilen ?Karadeniz Kadın Belgesel Film Günleri? büyük ilgi görürken, filmlerin başrollerini Karadenizli kadınlar kaptı!

5. Karadeniz Kadın Belgesel Film Günleri 12-14 Temmuz tarihleri arasında Trabzon´da gerçekleştirildi.

BAŞROLDE KARADENİZ KADINI VAR
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen Karadeniz Kadın Belgesel Film Günleri kapsamında çekilen belgesel filmin başrolünde Karadenizli kadınlar yer aldı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi merkezi tarafından düzenlenen etkinlik 12 Temmuz 2019 tarihinde Lara Sinemasında saat 19.30´da gerçekleştirilen açılış kokteylinin ardından start aldı.

KADIN FİLMLERİ DOLUDİZGİN
Avrupa Birliği Kültürel Miras Yılı kapsamında çekilen yönetmenliğini Deniz Yeşil´in yaptığı ?Karadeniz´de Kültürel Miras? adlı film gösterilirken, etkinliğin ikinci gününde ise gösterime üç film girdi.
Türkiye ? İspanya Ortak yapımı olan yönetmenliğini Mariona Guıu ile Ariadna Relea´nın yaptığı Sıngled (out) / Bekâr, Yönetmenliğini Nejla Demirci´nin yaptığı Confrontation / Yüzleşme ile Yönetmenliğini Güliz Sağlam ve Özlem Sarıyıldız´ın yaptığı Tepecik Hayal Okulu oldu.

FİLM GÜNLERİNE BÜYÜK İLGİ
Etkinliğin son gününde ise Yönetmenliğini Deniz Yeşil´in yaptığı Yollara Düştük ile Yönetmenliğini Köylü kadınların yaptığı Karadeniz Kadını adlı filmler gösterime girdi.
Karadeniz Kadın Belgesel Film Günleri kapsamında gösterilen filmler büyük ilgi görürken, filmlerin başrolünde Karadenizli kadınların olması ise filmlerin ilgi gören başka bir özelliğiydi.