KADINLARIN EL EMEĞİ MOR PAZAR'DA

KADINLARIN EL EMEĞİ MOR PAZAR

Kadınların el emeği, göz nuru eserleri Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisinin desteğiyle açılan Mor Pazar’da satışa çıktı!

KADINLARIN EL EMEĞİ MOR PAZAR'DA 

Kadınların el emeği, göz nuru eserleri Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisinin desteğiyle açılan Mor Pazar’da satışa çıktı!

Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisinin desteğiyle açılan ‘Mor Pazar’ üretici kadınların ekonomilerine destek oluyor. 

EL EMEĞİ, GÖZ NURU ESERLER SATIŞA ÇIKTI 
Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisinin desteğiyle açılan ‘Mor Pazar’ üretici kadınların ekonomilerine destek oluyor. Ayda iki kez kurulan Mor Pazar, evinde üreten ancak ekonomik yetersizlikten, kiraların yüksekliğinden dolayı ürettiğini pazarlayamayan kadınlara ücretsiz pazar imkânı sunma hedefiyle yaklaşık bir yıl önce hayata geçirildi.

TOPLAMDA 100 KADIN ÜRETİCİ VAR
Trabzon’da kadınların hazırladığı hediyelik eşyadan gıdaya, takıdan çeşitli el sanatlarına kadar birçok ürünün yer aldığı ‘Mor Pazar’dan vatandaşlar da oldukça memnun kaldı. Ortahisar Belediyesi hizmet binası önünde Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisinin desteğiyle açılan 50 stantta, üretici kadınlar ürünlerini sergileyerek satış yapıyor. Mor Pazar bünyesinde toplamda 100 üretici kadın faaliyet gösteriyor. Kadın üreticiler ayda iki kez 50 kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak stant açıyor. Üretici kadınlar bugüne kadar yaptığı desteklerden dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.Vatandaşlar tarafından Mor Pazar’da en çok beğenilen ürün bordo mavi renklerle satışa sunulan bez bebekler oldu.

“ÜRETEN HER KADIN BAŞVURABİLİR”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “Hedefimiz üreten ama stant ve dükkân kiraları yüzünden tüketicilerle buluşamayan dezavantajlı kadınlarımıza ulaşmaktı. Belediyemizin bitişiğinde bulunan Pazarkapı ticaret alanlarında kadınlarımıza yer tahsis ederek bunu sağladık. Kadınlar burada kendine ve çocuğuna harçlık çıkarmanın yanı sıra yeni dostluklar kuruyor, yeni arkadaşlar ediniyorlar. Bu anlamda çok güzel, canlı ve hareketli bir ortam oldu. Ekonomik katkı sunmanın yanı sıra kadınların sosyal hayata katılımına da katkı sunduk. Trabzon’da üretip pazar sorunu yaşayan tüm kadınlarımız Mor Pazar’ımıza başvurabilirler.” açıklamasını yaptı.

“ALIŞVERİŞ YAPARAK DESTEK OLUN”
Mor Pazarın tanıtılması için gerekli duyuru ve bilgilendirmenin yapıldığını dile getiren Başkan Genç; “Mor Pazar; dar gelirli üretici kadınların tamamen el emeği ürünlerini sergileyip satış yaptığı yeni bir konsepttir. Vatandaşlarımız kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri buradan satın alabilirler. Hem ihtiyaçlarını el emeği göz nuru ürünlerle karşılamış olurlar, hem de kadınlara ekonomik anlamda destek vermiş olurlar. Böylece girişimcilik anlamında kadınlarımızı cesaretlendirerek, bu nitelikteki işler için teşvik etmiş oluruz. Herkesi Mor Pazarımızdan alış veriş yaparak kadınlara destek olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.