KADINLARI ÖNEMSİYORUZ.

KADINLARI ÖNEMSİYORUZ.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu; “Kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz.”

KADINLARI ÖNEMSİYORUZ.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu; “Kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz.”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha fazla yer almasının toplumun geleceği açısından önemli olduğunu belirterek; “TTSO olarak kadınların iş hayatında daha etkin rol almasını önemsiyoruz. Özellikle e-ticaret konusundaki çalışmalarımızdan şehrimizdeki kadınların daha fazla yararlanmasını bekliyoruz.” dedi.

KADINLAR TALEPLERİNİ DAHA ETKİN DİLE GETİRMELİ
TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlar yüzyılları aşan bir mücadelenin sonunda belli haklarını elde etmeye başladılar. Elbette istenen düzeyde değil. Kadınların siyasi ve sosyal hakları konusunda taleplerinin daha etkin dile getirilmesinde büyük yarar olduğunu düşünüyorum.” dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

KADIN HAKLARINDA KAT EDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR
“Dünyaya baktığımız zaman sadece 5 - 6 ülkede kadınlarla erkeklerin aynı düzeyde haklara sahip duruma geldiğini görüyoruz. Bizim de kat edecek çok yolumuz var. Kadınların daha etkin şekilde siyasi, sosyal ve ekonomik yaşam içinde olmaları elbette toplumun faydasına olacaktır. Pozitif ayrımcılığı ön plana çıkarmamız gerekiyor. Erkek hegemonyası ön planda olan bir toplumuz. Bütün toplumlarda siyasi ve sosyal yaşantı içinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak ve belirli hakları tanımak suretiyle toplumun içinde daha etkin olmaları sağlanmalıdır. Kadınların siyasi ve sosyal yaşam içinde daha fazla olmasının toplumumuzun geleceği açısından da olumlu olduğunu düşünüyorum.”

“DAHA FAZLA EKONOMİK FAALİYET İÇİNDE OLMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Hacısalihoğlu, kadınların üretkenlikleriyle girdikleri işlerde başarılı olduğunu da vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü;
“Kadınlara daha fazla imkân sunmak suretiyle ekonomiden daha fazla pay almalarını sağlamak konusunda oda olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın ekonomik faaliyetlerin içinde olması gerçekten toplumun yaşam standartları açısından da önemli. Odamızın özellikle e-ticaret konusunda çalışmaları bulunuyor. Kadınlarımızın e-ticareti daha kolay yapabileceklerini, bu yolla ülke sınırları dışına da daha kolay satış yapabileceklerini düşünüyoruz. Bunu gerçekleştirmeleri konusunda altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Yeter ki kadınlarımızdan daha fazla talep gelsin. Şehrin ekonomisinin gelişmesine hep birlikte katkı sunacağız. Stratejik planlar içinde kadınların da olmasını sağlamak gelecek açısından önemli. Bu doğrultuda TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulumuz da önemli işler yapıyor. Daha fazla kadına nasıl ulaşılacağımızın çalışmasını da yapmalıyız.”
Toplantıda daha sonra TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zühal Akyüzlü tarafından kurulun çalışmaları konusunda katılımcılara bilgi verildi.