KADINLAR İÇİN START, TRABZON´DAN!

KADINLAR İÇİN START, TRABZON´DAN!

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımına katkıda bulunma hedefiyle yola çıkan Türkiye Vodafone Vakfı, başlangıcı Trabzon´dan yaptı!

KADINLAR İÇİN START, TRABZON´DAN!

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımına katkıda bulunma hedefiyle yola çıkan Türkiye Vodafone Vakfı, başlangıcı Trabzon´dan yaptı!


Türkiye Vodafone Vakfı, kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmasına katkıda bulunma hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiği ?Girişimcilikte Önce Kadın´ projesinin ikinci dönemi kapsamında ?Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması´na Trabzon´dan start verdi.
Proje kapsamında bilgi vermek üzere Vodafone Türkiye CEO´su Colman Deegan´ın ev sahipliğinde bir basın toplantısı gerçekleştirilirken, toplantıya başta Trabzon Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu olmak üzere, Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç ile kadın derneği temsilcileri ve kursiyerler katıldı.
Trabzon Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi´ndeki tanıtım filmiyle başlayan toplantının açılışında söz alan Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, kadın girişimciliğinin önemine vurgu yaparken, Trabzon´da bu yönde atılan adımları desteklediklerini belirtti.

KADINLAR ÜRETİME KATILMALI
Kaymakam Hatipoğlu´nun ardından söz alan Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin, kadınların iş gücüne katılım ve istihdam oranlarında gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığımızı belirtirken, ?Arzu ettiğimiz sosyal ve ekonomik refah düzeyine erişmek istiyorsak, kadınlarımızın üretkenlik potansiyelini iyi değerlendirmeliyiz. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek aygın eğitim ve e-öğrenme gibi olanaklarla onların çalışıp üreterek ailelerine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına olanak tanımalıyız.? ifadelerini kullandı.

29 MİLYON YATIRIM, 4 MİLYON BİREY!
Çağdaş Ergin´in ardından konuşan Vodafone Vakfı Türkiye CEO´su Colman Deegan da, Türkiye Vodafone Vakfı olarak her zaman kadın girişimcileri desteklediklerini söyledi. Vakıf çatısı altında bugüne kadar 29 milyon TL´lik sosyal yatırım yaparak 4 milyona yakın insana destek olduklarını belirten Deegan, özellikle 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen projelerle 11 bini aşkın kadın girişimciye ulaştıklarını kaydetti. Sosyal yatırım anlamında 2,5 milyon TL´yi aşkın katkı sunduklarını hatırlatan Vodafone Vakfı Türkiye CEO´su Colman Deegan; ?Girişimcilikte Önce Kadın Projesi´ ile kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye tam katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz. Projenin ilk yılında 10 bin kadına ulaşmıştık. Yeni dönemde 10 bin kadına daha eğitim vererek toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz.? dedi.
Deegan, projeye katılan kadın kursiyerlerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak ve gelecek planlarına destek vermek amacıyla düzenlenen ?Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması´nın başvurularının başladığını, yarışma sonunda kazananlara ve dereceye girenlere 50 bin TL´nin üzerinde kaynak aktaracaklarını ifade etti.
Son olarak söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen projeleri sıralarken, bunlardan biri olan ?Girişimcilikte Önce Kadın Projesi´nin, sosyal ve ekonomik imkânları kısıtlı kadınlar başta olmak üzere tüm yetişkinleri hedef aldığını kaydetti.
Bu kesimlerin eğitim yolu ile temel becerilerinin arttırılarak mesleki yeterlilik kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Abdulhakimoğulları, bunun da istihdama katılım ve sosyal ekonomik imkânlarının artması anlamına geldiğinin altını çizdi.

KADINLAR KAZANDIKÇA YOKSULLUK YENİLECEK!
Halk Eğitimi Merkezlerinin kapasitelerini artırarak beceri geliştirme, mesleki eğitim ve istihdam üzerinde ulusal stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları; ?Kadınlarımızın ekonomik hayata katılım oranları bizleri mutlu etse de takdir edersiniz ki yeterli değildir. Daha çok kadınımızın potansiyelini ve gücünü milletimize katmalıyız. Bugün burada yarışma formatı ile gündeme aldığımız Girişimcilikte Önce Kadın Projesi, kadınların bu potansiyelini ortaya çıkarmayı, onları ekonomide daha etkin ve söz sahibi yapmayı hedefliyor. Proje ile kadınlar hem meslek sahibi olacak, hem üretim yapacak hem de internet üzerinden ürünlerini satarak ekonomiye katkı sunacaklardır. Kadınlar kazandıkça yoksulluk yenilecek, Türkiye yenilenecektir? ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kursiyer kadınların yaptığı çalışmaları inceleyen konuklar, ürünlerin yapılış aşamasıyla ilgili bilgi aldı.