İSTİKLÂL MARŞI KURTULUŞ SAVAŞININ ÖZÜDÜR

İSTİKLÂL MARŞI KURTULUŞ SAVAŞININ ÖZÜDÜR

İSTİKLÂL MARŞI KURTULUŞ SAVAŞININ ÖZÜDÜR

İSTİKLÂL MARŞI KURTULUŞ SAVAŞININ ÖZÜDÜR

MHP İl Başkanı Tarım, İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatı olduğunu kaydetti.

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. Yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayımladı.

ONURLU MÜCADELENİN ANLATIMI
Yayımladığı mesajda İstiklâl Marşı’nın Kurtuluş Savaşı’nın özü olduğunu belirten Başkan Tarım; “İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
“Milletimizin bağımsızlığını ve onurlu mücadelesini vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. Yıldönümünü kutluyoruz.

İSTİKLÂL MARŞI, BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR
Türk Milleti kurtuluş savaşında, topyekûn; kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır.
İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

BAŞKA MOTİVASYONA GEREK YOK!
Mehmet Akif Ersoy, ‘İstiklal Marşı’ adını verdiği şiirini İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar mücadele eden Kahraman Ordumuza ithaf etmiştir. ​Bu günlerde, aziz milletimizin karakterini yansıtan İstiklal Marşının her satırını özümseyerek herkesin okuması durumunda herhangi başka bir motivasyona gerek yoktur.”
“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet minnet ve şükran duyguları ile anıyoruz. Ruhu şad olsun.”