İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF

İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLÂL MARŞI YAZDIRMASIN

İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLÂL MARŞI YAZDIRMASIN

Maçka´da İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü etkinliği büyük ilgi gördü.

Maçka´da İstiklal Marşı´nın kabulünün 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programı Maçka Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlendi.

PROGRAMA İLGİ BÜYÜK OLDU
İstiklal Marşı´nın kabulünün 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinlikleri kapsamında Maçka Halk Eğitim Merkezi´nde bir program düzenlendi. Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin düzenlediği programa, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Jandarma Komutanı Volkan Başaran, Maçka Emniyet Müdürü ?????? Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CESARET AŞILADI VE MÜCADELE AŞKI VERDİ!
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından kürsüye gelen Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Veli Mezereli, İstiklal Marşı´mızın şairi Mehmet Akif Ersoy´un Milli Mücadele yıllarında şiir ve yazılarıyla halkı Milli Mücadeleye destek vermeye çağırdığını, en çaresiz durumdaki insanımıza dahi cesaret aşılayarak mücadele aşkı verdiğini belirtti.
Mehmet Akif´in İstiklal Marşı´nın bir daha yazılamayacağını dile getirdiğini hatırlatan Okul Müdürü Mezereli, şairin buna sebep olarak kullandığı; ?Onu kimse yazamaz, onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek ve o günleri yaşamak lazım.? ifadelerine atıfta bulundu.

MEHMET AKİF´İN DUASI
Mehmet Akif Ersoy´un ?Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın? diyerek ettiği duayı hatırlatan Mezereli: ?Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayan şanlı ceddimiz, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız.? dedi.
Okul Müdürü Ahmet Veli Mezereli´nin konuşmasının ardından slayt gösterisi gerçekleştirilirken, onu şiirlerin okunması ve İstiklâl Marşının kabulü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi´ndeki yarışmanın ardından okunması bir piyesle canlandırıldı.
Ali TİRİTOĞLU