?İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN TARİHİDİR!?

?İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN TARİHİDİR!?

Milletvekili Köseoğlu, İstiklal Marşı´nın Kabulünün 97. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı; ?İstiklal Marşı, Milletimizin tarihidir!?

?İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN TARİHİDİR!?

Milletvekili Köseoğlu, İstiklal Marşı´nın Kabulünün 97. Yıldönümü nedeniyle bir mesajyayımladı; ?İstiklal Marşı, Milletimizin tarihidir!?

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulünün 97. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Köseoğlu; ?İstiklal Marşı milli bir mutabakat belgesidir. Milletimizin tarihi ve tarifidir.? dedi.
Mesajında Mehmet Akif Ersoy´un Türk Milletine armağan ettiği İstiklal Marşı´nın, vatan ve bayrak sevgisinin, samimi inanç ve bağımsızlık aşkının en veciz ifadesi olduğunu vurgulayan Trabzon Milletvekili Köseoğlu şunları kaydetti;

?MİLLİ MUTABAKAT BELGESİ!?
?Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda Mehmet Akif Ersoy´un yazdığı ?İstiklal Marşı´ kabul edilmiştir. İstiklal Marşı´mız, ?dağılmak üzere olan bir milletin, darmadağın edilmiş bir vatanın yeniden doğuşu, şahlanışı ve her dizesini hissederek gözlerimiz dolarak okuduğumuz bir bağımsızlık destanıdır. Milli mücadelenin eşsiz destanı olanİstiklal Marşı, gerek muhtevası bakımından, gerek üslubundaki duyuş ve duyarlılık bakımından, bilhassa şiirsel anlamının yüklendiği misyon bakımından, o gün olduğu gibi bugün de gerçek bir milli mutabakat metni konumundadır. Bu yüzden, İstiklal Marşı milli bir mutabakat belgesidir. Milletimizin tarihi ve tarifidir. Sadece bu marşa bakıp tarih içinde nereden nereye geldiğimizi, neler için mücadele ettiğimizi, varlık sebeplerimizi anlamamız mümkündür.İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Ersoy, İstiklal Marşı´yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur.

?MİLLETE MAL OLMUŞTUR!?
Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu´yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Bu duygularla İstiklal Marşı´mızın TBMM´de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u 97. Anma Günü´nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.?