İSTİHDAM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İSTİHDAM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İSTİHDAM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İSTİHDAM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İŞ-KUR´un organize ettiği bu yıl 8´incisi düzenlenen Trabzon İstihdam Fuarı, işsiz gençlerin ve iş arayanların uğrak yeri oldu.

Trabzon Valiliği himayesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün organize ettiği 8´inci Trabzon İstihdam Fuarının açılışı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu´nun katılımıyla gerçekleştirildi.

KATILIM BÜYÜK OLDU!
Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezinde düzenlenen fuara Vali Ustaoğlu´nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, İŞKUR Müdür Vekili İbrahim Büyük, çeşitli firma yetkilileri,  iş adamları, gençler katıldı.

ARZ VE TALEBİN BULUŞMASI
Açılışta konuşma yapan Vali Ustaoğlu; ?İlimizdeki iş gücünü arz edenle iş gücünü talep edenleri buluşturan, bu yıl 8.sinin açılışını gerçekleştirdiğimiz istihdam fuarı çalışma hayatındaki milli seferberliğe önemli katkısı olmaktadır.
Ülkemizin ekonomi başta olmak üzere birçok alanda zor duruma düşmesini bekleyenlere karşı Cumhurbaşkanımızın Milli İstihdam Projesini hayata geçirmesi bu çağrıya işverenlerin ve iş talep edenlerce büyük bir ilgiyle karşılanması, işletmelerin istihdam noktasında üzerine düşen vazifeyi istek ve heyecanla yerine getirmeye çalışması büyük bir hamle olmuştur.

İSTİHDAMA KATKIDA FAYDA
Bu tür fuarlar, iş dünyası ile çalışmak isteyen kişilerin bir araya gelmesi ve istihdama katkı sağlaması açısından önemli bir fayda sağlayan etkinliktir. İstihdam seferberliği kapsamında ilimizde kamu kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşları, sanayici ve iş adamlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyor ve sürdürmeye devam ediyoruz.? diye konuştu.

ÇALIŞMAK İSTEYENE İŞ ÇOK!
Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise; iş arayan gençlere seslenerek; ?Çalışmak isteyene her yerde ömür boyu iş garantisi vardır. Liyakatli elamanı işveren hiçbir zaman bırakmak istemez. Kendinizi bu konuda geliştirin.? dedi.
İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, burada düzenlenen fuarın istihdama büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, Trabzon´da belediye olarak istihdamı artırmaya yönelik önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, istihdamın artırılmasının, refahın da yükselmesine vesile olacağını söyleyerek, özel sektör olarak sürekli yatırım yapıp istihdama katkı vermeye çalıştıklarını ifade etti.

ULUSAL, YEREL, KAMU VE ÖZEL 98 FİRMA
İŞKUR Trabzon İl Müdür Vekili İbrahim Büyük konuşmasında, bu organizasyon ile ilimizdeki iş gücü arzı ile iş gücü talebinin bir araya getirilerek; mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında iş birliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesini amaçladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından en çok istihdam imkânı sağlayan kurum yetkililerine ödülleri verildi.
Programın sonunda Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler firmaların istihdama yönelik oluşturdukları stantları ziyaret ettiler.
11 ? 12 Nisan tarihlerinde açık kalacak olan fuara 7´si kamu ve STK, 21´ i ulusal, 70´i yerel özel sektör firması olmak üzere toplamda 98 firma katıldı.