İŞİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN ÜYELERE BÜYÜK DESTEK

İŞİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN ÜYELERE BÜYÜK DESTEK

TTSO’dan işini geliştirmek ve dünyaya açılmak isteyen üyelerine büyük destek imkânı sunuyor.

İŞİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN ÜYELERE BÜYÜK DESTEK 

TTSO’dan işini geliştirmek ve dünyaya açılmak isteyen üyelerine büyük destek imkânı sunuyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Proje Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen çalışmalar ve üyelerin faydalanabileceği hizmetlerin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

ÇELEBİ’DEN TTSO ÜYELERİNE ÇAĞRI 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, işini geliştirmek ve dünyaya açılmak isteyen tüm üyelerin yararlanabileceği ücretsiz hizmetler sunduklarını vurgulayarak, tüm üyeleri bu hizmetlerden faydalanmaya davet etti.
TTSO Proje Koordinasyon Ofisi Genel Koordinatörü Cengizhan Sungurlu, oda üyelerine yönelik düzenlenen tanıtım toplantısında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, yürüttükleri Kümelenme, Yurt Dışı Fuar Organizasyonları, B2B ve Alım Heyetleri, Uluslararası İş birliği Profili Oluşturma. Eğitim Faaliyetleri, Uluslararası Bilgi Talebi, Uluslararası Projeler, Firma Hedef Pazar Analiz Raporu ve Fikri Mülkiyet Hakkı çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Sungurlu, kafalara takılan soruları da cevaplandırdı. 

“KÜMELENME PROJELERİYLE FİRMALARIMIZI DÜNYAYA AÇIYORUZ”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Proje Koordinasyon Ofisi’nin işini geliştirmek ve yurt dışına açılmak isteyen tüm üyelerin hizmetinde olduğunu belirterek; “Uzman arkadaşlarımız yürüttükleri projeler ve çalışmalarla firmaların kapasitelerinin artırmayı hedeflemektedir. İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Sağlık Turizmi ve Mobilya sektörüne yönelik kümelenme projeleri devam etmektedir. Gıda ve tekstil sektörlerine yönelik kümelenme projelerinin de planlaması yapılmaktadır. Bu projelere katılan ve yüzde 70’e varan devlet desteklerinden yararlanan firmalarımız yurt dışı fuar organizasyonlarına katılmış, 2023 sonuna kadar katılım sağlanacak fuarların planlaması da yapılmaktadır. Ayrıca Bakü’de inşaat, 10 Güneydoğu Asya ülkesinden oluşan ASEAN ülkelerinde gıda, inşaat ve iklimlendirme, Bosna Hersek’te gıda, tekstil ve mobilya sektörlerinde ikili iş görüşmesi etkinlikleri planlanmaktadır.” dedi.

“HERKESİ EĞİTİMLERİMİZE KATILMAYA DAVET EDİYORUM”
Başkan Çelebi, firmaları dijital dönüşüm ve yeşil mutabakata hazırlayacak, ayrıca dünyaya daha kolay entegre olmalarını sağlayacak eğitim programları da düzenlediklerini vurgulayarak; “Önümüzdeki günlerde Yeşil Dönüşüm ve Enerji Verimliliği, Kurumsallaşma, Yeşil Mutabakat Düzenlemeleri, Pazarlama, Satış ve Müzakere Teknikleri, Finans Yönetimi ve Sözleşme Yönetimi gibi eğitimler düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu eğitimlerimize tüm üyelerimiz ve ilgili personelinin katılması faydalı olacaktır.” diye konuştu.

“AVRUPA İŞLETMELER AĞI İLE 50’DEN FAZLA ÜLKEYLE İŞ BİRLİĞİ İMKÂNI!”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ayrıca Avrupa Birliği ve Uzakdoğu ülkeleriyle de gerek eğitim gerekse karşılıklı ticaret olanaklarının geliştirilmesi alanlarında projeler yürüttüklerini vurgulayarak; “Avrupa İşletmeler Ağı projesiyle üye firmalarımızın 28’i AB üyesi 50’den fazla ülkedeki 23 milyon işletmeyi bağlayan bir ağa dâhil olmasını sağlıyoruz. KOBİ’lerimiz bu ağ sayesinde yeni iş birliklerini kurmak için fırsat buluyor.” dedi.
Başkan Çelebi ayrıca firmaların marka başvuruları, barkod başvuruları ve coğrafi işaret alınması konusunda da Proje Koordinasyon Ofisi uzmanlarının firmalara hizmet verdiği vurguladı.

“TÜM ÜYELERİMİZİ ODAYA BEKLİYORUZ”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, tamamen ücretsiz olan Proje Koordinasyon Ofisi’nin hizmetlerinden tüm üyelerin yararlanması çağrısında bulunarak; “Ekibimizdeki uzman arkadaşlarımız işini geliştirmek ve dünyaya açılmak isteyen firmalarımızın hizmetindedir.” dedi.