İSABELLA ÜZÜMÜ İÇİN ADIM ATILIYOR

İSABELLA ÜZÜMÜ İÇİN ADIM ATILIYOR

İSABELLA ÜZÜMÜ İÇİN ADIM ATILIYOR

İSABELLA ÜZÜMÜ İÇİN ADIM ATILIYOR 

TTSO ile Tarım Müdürlüğü protokol imzaladı; 400 dönümlük alanda İsabella Üzümü üretimine destek verilecek. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında atıl alanların tarıma kazandırılması projesi kapsamında 400 dönümlük alanda İsabella Üzümü yetiştiriciliğinin desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı. TTSO koordinasyonunda tüzel veya gerçek kişilerin yetiştirerek hasadını yapacağı İsabella Üzümü üretimine yüzde 70 oranında devlet desteği verilecek.

ÇELEBİ VE GÜLBAY İMZALADI
TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay arasında imzalanan protokol uyarınca, atıl arazisi bulunan gerçek veya tüzel kişiler, TTSO’ya başvurarak projeden yararlanabilecek. TTSO koordinasyonunda, yüzde 70 oranında devlet desteğiyle uygun bulunan arazilerde yapılacak yatırımla yetiştirilecek İsabella Üzümleri, katma değerli ürün olarak ekonomiye kazandırılacak.

YETİŞTİRMEK İSTEYENLER TTSO’YA! 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, katma değerli ürün haline gelebilecek tarımsal üretimleri önemsediklerini belirterek; “Bölgemizde yoğun olarak bulunan, birçok özelliğiyle öne çıkan ve halk arasında kokulu siyah üzüm olarak bilinen İsabella Üzümünün katma değerli ürüne dönüşmesini amaçlıyoruz. Bu anlamda bölgemizde yapılan bazı çalışmalar da bulunuyor. Toplamda 400 dönüme kadar olan alanda yüzde 70 oranında devlet desteği verilecek. Arazilerinde İsabella Üzümü üretmek isteyen vatandaşlarımızın odamıza başvurması sonucu süreç başlayacaktır. Yapılacak incelemelerde arazi bu tür tarıma uygunsa gerçekleştirilecek yatırımlara yüzde 70 oranında devlet desteği uygulanacaktır.” dedi.

ATIL ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILACAK! 
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, TTSO ile imzaladıkları protokolle atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti. 
Gülbay; “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulanmakta olan ulusal tarım politikaları doğrultusunda, atıl alanların tarıma kazandırılması projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında Mikroklima iklim özelliği gösteren ve meyvecilik açısından büyük potansiyele sahip atıl alanlardan 400 dönümünün İsabella yetiştiriciliği yapılarak tarımsal üretime ve milli ekonomiye kazandırılması amacıyla protokol imzaladık. Proje gerçekleştirildiğinde TTSO’nun koordinasyonunda tüzel veya gerçek kişilerin bakımını ve hasadını gerçekleştirecekleri kokulu kara üzümlerin katma değerli ürün olarak ekonomiye kazandırılması, atıl durumda bulunan, güneşlenme, toprak kalitesi ve toprak hazırlığı olarak meyveciliğe uygun 400 dönüm alanın da tarımsal üretime kazandırılması sağlanmış olacaktır.” ifadesini kullandı.