İŞ DÜNYASINA ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ ANLATILDI

İŞ DÜNYASINA ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ ANLATILDI

İŞ DÜNYASINA ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ ANLATILDI

İŞ DÜNYASINA ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ ANLATILDI 

KOSGEB’in işbirliğinde düzenlenen toplantıda TTSO üyesi firmalara Yeşil Dönüşüm ve Enerji Verimliliği Destekleri anlatıldı. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve KOSGEB tarafından düzenlenen seminerde, oda üyesi firmalara Yeşil Dönüşümün önemi ile firmalara sağlanan enerji verimliliği destekleri konusunda bilgi verildi.

TTSO’DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE SEMİNER 
Yeşil Dönüşüm ve KOBİ Enerji Verimliliği Destekleri seminerinin ilk bölümünde Bursa TSO Enerji Verimliliği Merkezi yöneticisi Canpolat Çakal, Yeşim Dönüşüm Nedir ve Neden İhtiyaç Duyuyoruz, Enerji Faturalarında Yüzde 50’ye varan düşüş nasıl sağlanır, Bursa Model Fabrika ve BTSO Enerji Verimliliği Merkezi tarafından işletmelere yapılan uygulama sonuçları, sanayide yeşil dönüşüm, enerji, kaynak ve karbon yönetimi konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

SANAYİDE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK ŞART 
Canpolat Çakal, sanayide verimliliği artırmanın önemine vurgu yaparken; “Ülkemizin çıkarları, iklim değişikliği ve çevre, ulusal ve uluslararası zorunluluklar ile işletmelerin karlılıklarının devam etmesi için mutlaka sanayide verimliliği artırmak gerekmektedir. Bu anlamda her firmamıza elimizden gelen desteği vermekten mutluluk duyacağız.” dedi.

TTSO ÜYELERİNİN SORULARI YANITLANDI 
Seminerin ikinci bölümünde ise Uzay Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baştürk, firmasında enerji verimliliği anlamında hayata geçirilen iyi uygulama örneğini anlattı ve tecrübe paylaşımında bulundu. Trabzon KOSGEB İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Kürşat Mazlum tarafından da KOSGEB Enerji Verimliliği Destek Programı hakkında bilgi verildi ve katılımcıların soruları yanıtlandı.