“İRAN’LA TİCARETİ GELİŞTİRMEK İÇİN İSTEKLİYİZ”

“İRAN’LA TİCARETİ GELİŞTİRMEK İÇİN İSTEKLİYİZ”

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndaydı.

“İRAN’LA TİCARETİ GELİŞTİRMEK İÇİN İSTEKLİYİZ”

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndaydı.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kardeş ve dost ülke İran’la ticareti geliştirmeye istekli olduklarını belirterek, İran’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını vurguladı.

TEBRİK VE VEDA ZİYARETİ
Trabzon’daki görevi önümüzdeki günlerde sona erecek olan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi, TTSO’ya tebrik ve veda ziyaretinde bulundu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Saberi; “Umarım ki görev döneminiz içinde başarılı çalışmalara imza atarsınız.” ifadesini kullandı.

HEDEF; TİCARET HACMİNİ 30 MİLYAR DOLARA YÜKSELTMEK
İran ve Türkiye’nin hedefinin ticaret hacmini 30 milyar dolara yükseltmek olduğunu belirten Başkonsolos Saberi; “Bu hedefin gerçekleşmesinde Trabzon’un daha fazla katkısı olmasını temenni ediyoruz. Çünkü İran ve Trabzon’un geçmişe dayalı önemli bir ticari ilişkisi vardı. Trabzon limanı İran ticareti için çok önemli bir konumdaydı. Bu ilişkilerin geliştirilmesinde rahmetli Ali Osman Ulusoy’un da önemli katkısı bulunuyordu. Biz Trabzon ile aynı ticari seviyeye ulaşmak istiyoruz. Trabzon’un Tebriz, Urumiye ve sınır illeriyle ticareti geliştirilmelidir. Geçmiş dönemde yapılan işbirliklerini de gözden geçirmek ve hangi konularda çalışılabileceğini tespit etmek gerek. Aksayan yönleri yeniden ele almanın ticaretimize güç kazandıracağına inanıyoruz.” dedi.

DİREKT SEFERLER TURİZM VE TİCARETİ ARTIRACAKTIR
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, dost ve kardeş ülke olan İran’la ticareti geliştirmeyi istediklerini vurgulayarak; “Karşılıklı ticari ürünler belirlemek için çalışmalar başlatalım. Trabzonlu işadamlarından oluşan bir heyetle İran’ın çeşitli kentlerine çalışma gezisi düzenlemeyi planlıyoruz. Ticaretin yanı sıra turizmin de gelişmesini istiyoruz. Bu anlamda Tebriz – Trabzon veya Tahran – Trabzon karşılıklı uçak seferlerinin faydalı olacağını umuyorum. Trabzonluların da İran’da göreceği çok şey olduğuna inanıyorum. Turizm olursa ticaret de artar. Birbirimize farklı mallar satabiliriz.” diye konuştu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Meclis Başkan Yardımcısı Emriye Hülya Ulusoy,  Başkonsolos Saberi’ye Trabzon’da bulunduğu süre içinde yaptığı çalışmalar anısına bir plaket takdim etti ve yeni görevinde başarılar diledi.