İRAN SERBEST BÖLGESİ TRABZON´DA TANITILDI

İRAN SERBEST BÖLGESİ TRABZON´DA TANITILDI

İran´ın Maku Serbest Bölgesi´ndeki yatırım ve ticaret imkânları Trabzon´da tanıtıldı.

İRAN SERBEST BÖLGESİ TRABZON´DA TANITILDI 

İran´ın Maku Serbest Bölgesi´ndeki yatırım ve ticaret imkânları Trabzon´da tanıtıldı.

Maku Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gulamrıza Süleymani, İran´ın Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası´nı (TTSO) ziyaret etti.

?İRAN VE AVRUPA ARASINDAKİ TİCARET KAPISI?
TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Gulamrıza Süleymani, Maku Şehri ve Bazergan Sınır Kapısı´nın İran ve Avrupa arasındaki ticaret kapısı olarak önem taşıdığını belirtti.
Süleymani; ?İran´ın Kuzeybatısında bulunan Maku Serbest Bölgesi, 500 bin hektarlık bir alanda bulunmaktadır. Özel teşvik ve kanunlarla yönetilmesiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli fırsatlar sağlamaktadır. Maku Serbest Bölgesi´nde tüm ekonomik faaliyetlerde 20 yıllık vergi muafiyeti, yabancıların bölgeye vizesiz girişi, gümrük vergisi ödemeden sanayi ve üretim birimlerine hammadde, makine ve yedek parçası girişi, ucuz enerji, devlet tarafından yabancı sermayelerin yüzde 100´ünün garanti edilmesi gibi yatırım avantajları mevcuttur. Ayrıca havalimanımız bulunmaktadır. Ortak ve uzun vadeli işler yapacağımıza inandığımız için buradayız. Nevruz zamanı Maku ? Trabzon direkt uçak seferlerini başlatabilirsek iki bölge arasındaki turizm hareketi de ivme kazanır ve bunun da ticari faaliyetlere yansıyacağına eminiz? dedi.

?HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI?
Ticaret ve turizm için atılacak pozitif adımları desteklediklerini belirten TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar ise; ?Yasalar çerçevesinde ikili ilişkilerin gelişmesini biz de isteriz. Herkes ticaretin gelişmesi için elinden gelenin en iyisini yapmalıdır.? Şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Maku Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gulamrıza Süleymani ve TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, günün anısına birbirlerine plaket takdim etti.