İNTERNET GAZETECİLİĞİ BASIN SEKTÖRÜNDE

İNTERNET GAZETECİLİĞİ BASIN SEKTÖRÜNDE

İNTERNET GAZETECİLİĞİ BASIN SEKTÖRÜNDE

İNTERNET GAZETECİLİĞİ BASIN SEKTÖRÜNDE

Türkiye’de geçtiğimiz yıl (2020 yılında) kurulan Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği, her geçen gün büyümeye devam ediyor.

İnternet üzerinden sosyal medya gazeteciliği son yıllarda büyük önem kazanırken, internet siteleri ve çalışanları güçlerini birleştiriyor.
Bir çatı altında bir araya gelen sosyal medya gönüllüleri ve çalışanları, ‘Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği’ni kurarak önemli bir adım attılar.


SOSYAL MEDYA DERNEKLEŞİYOR
Isparta’da kurulan ‘Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği’nin genel başkanlığına Antalya Akdeniz Haber Sitesi Sahibi M. Ali Çelik getirildi.
Aynı zamanda Antalya Akdeniz Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak Doçent unvanıyla görev yapan M. Ali Çelik’in bu açıdan derneği bir arada toparlayacak önemli bir isim olduğu belirtildi.
Türkiye genelinde 7 bölgede temsilcisi atanan derneğin Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği Trabzon Yurt Haber-61 internet sitesi sahibi Aslan Yeşilyurt uygun görüldü.


BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ŞİMDİDEN KOLLARI SIVADI
Şimdiden kolları sıvayan Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği, şimdiden bölgedeki İl ve İlçelerde şube ve temsilcileri atamaya başladı.
Trabzon Şubesi’nde de önemli isimler ön plana çıkarken Maçka’mızın önemli değerlerinden Av. İbrahim Keskin’in de yer aldığı geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;
“1) 61-Medya Sahibi-Adnan Eroğlu
2) 61-Medya Genel Yayın Yönetmeni Organizatör-Ercan Demirbaş.
3) Avukat-İbrahim Keskin.
4) Kaya Vural.
5) Ahmet Üçüncü.


DOĞU KARADENİZ’DE ÜYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği Geçici Yönetim. Kurulu’nun üye çalışmalarına başladığı ve çalışmaların halen devam ettiği bildirildi.
Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Doğu Karadeniz Bölge ve Trabzon İl Temsilciliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“İnternet gazeteciliğini seven amatör veya profesyonel internet siteleri, derneğimize başvurarak üye olabilirler. Ayrıca... İşadamlarımızda üye olarak derneğimize katkı sağlayabilirler! Geçici Yönetim Kurulumuz en kısa zamanda üyelik çalışmalarını yaptıktan sonra, kalıcı yönetim kurulunu oluşturacaktır... Derneğimiz, başta Trabzon’umuza, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olsun.”


ÜYE TOPLAMA FAALİYETİNDEN SONRA GALA VAR.
Derneğin üye çalışma faaliyetlerini tamamladıktan sonra bir tanıtım yapacağı belirtilen açıklamada, geçici adresinin ise 61-Medya ofisi olduğu bildirildi.
61-Medya, Trabzon Valiliği üst caddesinde (İnönü Caddesi) yer alan Yol-Taş İş Merkezi 1. katında yer alıyor.

Fatma KARAHASANOĞLU