İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ ST. PETERSBURG’A ÇIKARMA YAPACAK!

İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ ST. PETERSBURG’A ÇIKARMA YAPACAK!

İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ ST. PETERSBURG’A ÇIKARMA YAPACAK!

İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ ST. PETERSBURG’A ÇIKARMA YAPACAK! 

DKİB İnşaat Ve Yapı Sektörü, 06-11 Ağustos 2023’te düzenlenecek etkinlik için, Rusya Federasyonu St. Petersburg şehrine çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, İnşaat ve Yapı Sektörü Firmaları ile Rusya Federasyonu’nun St. Petersburg şehrine çıkarma yapacak. 

DKİB FİRMALARI ST. PETERSBURG’A GİDİYOR 
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi desteği kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın onayıyla Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından yürütülen “Doğu Karadeniz Bölgesi Yapı Malzemeleri Sektörü İhracat Kapasitesinin Arttırılması ve Yeşil Dönüşümünün Sağlanması” projesi kapsamında, projede yer alan firmalardan 30 temsilcinin katılımı ile 06-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında Rusya Federasyonu’nun St. Petersburg şehrine Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilecek.

YAPI SEKTÖRÜ ALICILARLA BULUŞACAK 
Projede yer alan ve Trabzon, Rize ve Artvin illerinde faaliyet göstermekte olan firmalardan 30 temsilcinin katılımı ile düzenlenecek olan program kapsamında firmalar St. Petersburg şehrinde faaliyet gösteren yapı sektöründeki ithalatçı alıcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. Ayrıca yerinde pazar araştırması faaliyetinin gerçekleştirileceği organizasyonda yapı marketler ve taahhüt sektöründeki firmalar ziyaret edilerek ürünlerin tanıtımı sağlanacak.

TÜRK İNŞAAT VE YAPI ÜRÜNLERİNE TALEP ARTTI 
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan; Rusya’da, yapı ve inşaat sektörünün ulusal ekonomik büyüme sürecinde kritik bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, özellikle St. Petersburg gibi büyük metropollerde, yoğun inşaat faaliyetleri gözlemlendiğini belirtti. Ayrıca Rusya Federasyonu’nun inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe önemli ithalatçı ülkeler arasında yer aldığını ve özellikle St. Petersburg bölgesinde Avrupa ülkelerinden ithalatın durması nedeniyle Türk inşaat ve yapı ürünlerine talebin arttığının altını çizen Gürdoğan, bölge firmaları ile bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla bu yurt dışı pazarlama faaliyetini düzenlemeyi amaçladıklarını belirtti. 

FIRSATLARI DEĞERLENDİREREK PAYIMIZI KAPACAĞIZ 
13 Milyar dolar düzeyinde inşaat ve yapı malzemeleri ithalat hacmi olan Rusya Federasyonu pazarından, fırsatları iyi değerlendirerek önemli miktarda pay alma amacında olduklarını ifade eden Gürdoğan; 06-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenleyecekleri bu programla heyetteki bölge firmalarının önemli bağlantılar yapma imkânı yakalayacağını ve pazarı yerinde inceleyip partnerleri ile görüşme yaparak ileriye yönelik işbirliği imkânları bulacaklarını belirtti.