İLKÖĞRETİM, EĞİTİMİN TEMELİDİR!

İLKÖĞRETİM, EĞİTİMİN TEMELİDİR!

Maçka Milli Eğitim Müdürü Adıgüzel; “İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, yani kültürün temellerinin atıldığı yerdir.”

İLKÖĞRETİM, EĞİTİMİN TEMELİDİR!

Maçka Milli Eğitim Müdürü Adıgüzel; “İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, yani kültürün temellerinin atıldığı yerdir.”

Trabzon’un Maçka ilçesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası heyecanı hafta boyunca devam etti.

İLKÖĞRETİM HAFTASI CE-Zİ-NE’DE KUTLANDI
Geçtiğimiz hafta 16 Eylül Cuma günü Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulunda düzenlenen program da bunlardan biri olurken, programda bir konuşma yapan Maçka Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel, ilköğretimin önemine vurgu yaptı.
İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programa Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel, Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Calap, Maçka Emniyet Müdürü İsa Kilim. AK Parti Maçka İlçe Başkan Yardımcısı Turgay Çoban, Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak, Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu Müdürü Yüksel Gülen başta olmak üzere Okul Müdürleri, Daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ile öğrenci velileri iştirak etti.


“İLKÖĞRETİM, KÜLTÜRÜN TEMELLERİNİN ATILDIĞI YERDİR”
2022-2023 Eğitim Öğretim yılının açılış ve kutlama programının açılışında konuşan Maçka Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel, İlköğretimin; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin ve zekâyı terbiye etmenin yeri olduğunu söyledi.
Adıgüzel ayrıca, İlköğretimin; Milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun güvenli başlangıcı olduğunu ifade etti.
Maçka Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel; “İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin ve zekâyı terbiye etmenin yani kültürün temellerinin atıldığı yerdir.
Ayrıca, İlköğretim; Milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun güvenli başlangıcıdır.” dedi.


İLKÖĞRETİM; BAĞIMSIZLIK VE VAR OLMA MESELESİDİR!
Maçka Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel, konuşmasına şöyle devam etti;
“İlköğretim Haftası; geleceğin güvencesi, barış dünyasının çiçekleri, hepimizin gururu olan öğrencilerin sevinç ve övünç günleridir. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi, ‘İlköğretim meselesi demek: vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi, bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir.’ Bu anlamlı sözlerin idrakiyle, içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Ülkemizde de eğitime çok önem verilmekte ve kaynak ayrılmaktadır. Bu rakam 2022 yılı Merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık olarak yüzde 15.7 sini oluşturmaktadır. Bu sebeple temel ilköğretim kesinlikle parasız olup bu durum Anayasal olarak da güvence altındadır. Yani ilköğretim eğitimi alacak bir öğrencinin ailesinin fakir ya da çok zengin olması durumu değiştirmemektedir. Olabildiğince fırsat eşitliğinin tüm öğrenciler arasında sağlanabilmesi de ilköğretimin hedeflerinden birisidir.”


SİZİN BAŞARINIZ, HEPİMİZİN BAŞARISIDIR
Adıgüzel; öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul idarecilerine de seslendiği konuşmasını şöyle tamamladı;
“Sevgili Öğrenciler;
Okul çantalarını ilk kez hazırlayan minik öğrencilerimizin ve ilk ders zilini karşılayan gençlerimizin heyecan ve sevincini gönülden paylaşıyorum.  Heyecan ve umutla yeni bir döneme başlarken sizlerden beklentimiz; inanç ve gayret içinde derslerinize sımsıkı sarılmanız ve hayalini kurduğunuz hedeflerinize ulaşmak için gereken adımları atmanızdır. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Sizin başarınız, hepimizin başarısıdır. Hepinizi seviyor ve size güveniyoruz.


İŞİNİZ ZOR, FAKAT ŞEREFLİ VE KUTSAL!
Değerli Veliler;
Bizlere emanet ettiğiniz değerli varlığınızın ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hatta hücrelerimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda milli, ahlaki ve insani değerlere sahip birer fert olarak, en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz.
Değerli Öğretmenlerimiz ve Okul İdarecilerimiz;
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesi için her türlü zorluğu aşarak çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağınıza inanıyorum. Çocuklarımız için gösterilen şefkat, gayret ve fedakârlık, ülkeye ve millete sahip çıkma adına yapılan en anlamlı çalışmadır. İşiniz zordur fakat hiçbir meslekle mukayese edilmeyecek kadar şerefli ve kutsaldır.”
Program öğrenciler tarafından hazırlanan konukların büyük beğeniyle takip ettiği gösterilerin sergilenmesiyle sona erdi.

Fatma KARAHASANOĞLU