İl Milli Eğitim Müdürü H. Burak Fettahoğlu,

İl Milli Eğitim Müdürü H. Burak Fettahoğlu,

İl Milli Eğitim Müdürü H. Burak Fettahoğlu,

İl Milli Eğitim Müdürü H. Burak Fettahoğlu,

Otizme Karşı Farkındalık Her Geçen Gün Artıyor

Tüm dünyada olduğu gibi otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla; Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Yol İş Sendikası Ortaokulu ev sahipliğinde, Otizm Derneği ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde  ‘’OTİZM FARKINDALIK’’ programını gerçekleştirildi.

Yol-İş Sendikası Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa; Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Milli eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve eşi, Sosyal politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı  Canan Bülbül, MHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma İl Müdürü  Serpil Öztürk Harput, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, Ortahisar Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

OTİZMDE EN KESİN ÇÖZÜM EĞİTİMİDİR

2008 yılından bu yana dünyada ve ülkemizde otizmle ilgili araştırmalar teşvik edilmekte bilinirliğini arttırarak farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü H. Burak Fettahoğlu, “Toplumumuzun otizm konusunda gösterdiği hassasiyet ve farkındalık da her geçen gün artmaktadır. Bilindiği üzere, Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.  Otizmli çocuklarımızı ileri ki yaşlarında başka insanlara bağımlı olarak yaşamaktan kurtaracak en kesin çözüm eğitimdir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Programda otizmli öğrencilerin gösterileri, el baskısı etkinliği, resim ve el sanatları sergisi büyük beğeni topladı.

Türkiye Özel Sporcular Fedarasyonunun düzenlediği yarışmada dereceye giren atletizim dalında Trabzon otizm 1.liğini alan Kaan Paşa Akyüz’e madalyasını Ortahisar Kaymakamı, masa tenisinde 3.olan Batuhan Demirci’ye madalyasını İl Milli Eğitim Müdürü H. Burat Fettahoğlu verdi.