İKİLİ İLİŞKİLERE VURGU

İKİLİ İLİŞKİLERE VURGU

İKİLİ İLİŞKİLERE VURGU

İKİLİ İLİŞKİLERE VURGU

Trabzon´daki görevine yeni başlayan Trabzon İran Başkonsolosu Saberi, DKİB heyetinin ziyaretinde ikili ilişkilere vurgu yaptı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) yeni göreve başlayan Trabzon İran Başkonsolosu Saberi´yi ziyaret etti.

İHRACATÇILARDAN TEBRİK
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu görevine yeni başlayan İran İslam Cumhuriyetinin Trabzon Başkonsolosu Hossein Saberi´yi ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Özer, Engin Turhan ile Genel Sekreter İdris Çevik İran Başkonsolosu Hossein Saberi´yi ziyaret ederek, ihracatçılar adına tebriklerini sundu.
Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinde yapacakları görevde kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını belirten Gürdoğan, İran ile Doğu Karadeniz Bölgesi arasında karşılıklı ticari ilişkilerin daha üst noktalara ulaşması konusunda işbirliği yapma teklifinde bulundu.

İRAN´LA TİCARET HEP ÖN PLANDA!
Gürdoğan; tarihi İpekyolu ticaretinde gerek transit ticarette ve gerekse ikili ticarette Trabzon´un İran ile ticarette hep ön planda olduğunu, tüm dünya ülkelerinden gelen yüklerin Trabzon limanı üzerinden İran´a sevk edildiğini belirterek bugün için Trabzon, Rize ve Artvin illerinden İran´a yapılan ihracatın 10 Milyon 170 Bin Dolar düzeyinde olduğunu hatırlattı. Amaçlarının bu ticareti çok daha üst düzeylere ulaştırmak olduğunu ve iki ülke arasındaki ticarette Trabzon ilinin çok önemli konumunun bulunduğuna vurgu yapan Gürdoğan, bu amaçla işbirliği içinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

DKİB´DEN DAVET, İRAN´DAN DESTEK
DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan, 27-29 Kasım 2019 tarihinde Trabzon´da gerçekleştirilecek olan ?Uluslararası İpekyolu İş Adamları Zirvesi´ne İran´daki önde gelen iş adamlarının da katılım sağlayarak bölgemizdeki iş insanları ile görüşme yapmaları konusunda da Başkonsolos Saberi´den destek istedi.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Sayın Hossein Saberi de, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki karşılıklı ticareti daha üst noktalara taşımak amacıyla her türlü desteği vererek, çalışmalar yapacaklarını belirtti.