İHRACAT VE İHRACATÇILARA DESTEK SÖZÜ

İHRACAT VE İHRACATÇILARA DESTEK SÖZÜ

İHRACAT VE İHRACATÇILARA DESTEK SÖZÜ

İHRACAT VE İHRACATÇILARA DESTEK SÖZÜ

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ziyaret eden Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ihracata ve ihracatçılara destek sözü verdi.

Trabzon´un yetiştirdiği önemli üst düzey bürokratlardan olan Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini (DKİB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu üyeleri ve ihracatçıların taleplerini dinledi.

ÜSTÜNSALİH; ?DESTEĞE DEVAM? DEDİ.
DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Yönetim Kurulu ile bölgenin önde gelen ihracatçı firmalarının yer aldığı toplantıda, Genel Müdür Üstünsalih, ülkenin aktif büyüklükleri ile önde gelen kamu bankalarından olan Vakıfbank´ın ihracatın daha da üst noktalara ulaşması açısından her türlü desteği verdiğini, vermeye de devam edeceğini belirtti.
Üstünsalih; ?Bölgenin en önemli girdisi olan ihracatın arttırılması için ihracatçılarla el ele vermeye hazırız. Bölgenin ve Trabzon´un bir neferi olarak ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzonlu ihracatçılarımızdan gelecek spesifik talep ve projelere de açığız.? dedi.

YENİ KREDİLERE İHTİYAÇ VAR!
DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Yönetim Kurulu üyeleri ve ihracatçılar, ihracata yönelik destekleme model ve kredi türlerinin geliştirilmesi, ihracatçıların finansman imkânlarına daha kolay erişimi sağlayacak kredi türlerinin uygulamaya konulması ve Merkez Bankası´nın yaptığı faiz indirimi dikkate alınarak, daha düşük faizli ihracata yönelik kredi taleplerini Üstünsalih´e iletti.

FINDIK VE ÇAYA FİNANSMAN DESTEĞİ
İhracatçıların özellikle yörenin önemli ihraç ürünü olan fındık ve çay ihracatçılarına sezon öncesi finansman imkanı sağlanması, bu ürünlere yönelik spesifik kredi türleri geliştirilerek sektörün kullanımına sunulmasına yönelik taleplerini dile getirdiği ziyarette, Başkan Yardımcısı Gürdoğan ve Yönetim Kurulu, Genel Müdür Üstünsalih´e plaket takdim ederek ihracata vereceği destekten ötürü teşekkür etti.