HÜSEYİN ALBAYRAK'I KAYBETTİK

HÜSEYİN ALBAYRAK

HÜSEYİN ALBAYRAK'I KAYBETTİK

HÜSEYİN ALBAYRAK'I KAYBETTİK

Trabzon sanat ve edebiyat dünyası değerli bir yazarını kaybetmenin acısını yaşadı.

Trabzon Sanatevi acı dolu bir paylaşım yaparak, zamana meydan okuyan bir yazarını, bir çınarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını bildirdi. Hüseyin Albayrak tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. 

TRABZON SANATEVİ MESAJ YAYIMLADI
Trabzon Sanatevi’nden yayımlanan ve “Trabzon'a dair ne  varsa her konuyu belgesel tadında kitaplaştıran Hüseyin Albayrak” diyerek başlayan mesaj şöyle devam etti;

ARAŞTIRMACI YAZAR HÜSEYİN ALBAYRAK'I KAYBETTİK...
Trabzon’un kültür hayatına önemli eserler  kazandıran, yaptığı araştırmalarla ve yazdığı kitaplarla Trabzon’a ömrünü adamış olan eğitimci, araştırmacı yazar Hüseyin Albayrak 19 Eylül 2020’de aramızdan ayrıldı. Trabzon’a dair ne  varsa her konuyu belgesel tadında kitaplaştıran Hüseyin Albayrak, onlarca esere imza atmış bir araştırmacı yazarımızdı. Farklı illerde olduğu gibi Trabzon Sanatevi çatısı altında yapılan uluslararası sanat günlerinde ve farklı zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerde konferans, sunum, söyleşi ve imza günleriyle de kültür hayatımıza önemli katkılar sağlamıştır.

YAZMA TUTKUSU COVİT 19’A TAKILDI
Her şeye rağmen araştırma ve yazma gücü ve azminden bir şey kaybetmeden son günlerine kadar üretmekle meşguldü. Son eseri “Dostlarıma Mektuplar” isimli bir kitap çalışmasını tamamlamış, baskısı için gün sayıyordu. Birçok sağlık sorunları yaşayan ancak onlara direnen bu güzel insanı  Covit-19 illeti maalesef aramızdan aldı. Değerli hocamıza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

ESERLERİ BELGESEL TADINDAYDI
Trabzon İl Kültür ve Turizm eski Müdürü İsmail Kansız da Yazar Albayrak ile ilgili şu ifadelere yer verdi;
“Bu sabah Trabzon için ömrünü adamış eğitimci yazar Hüseyin Albayrak büyüğümüzün maalesef ölüm haberini aldık. Trabzon’a dair ne  varsa her konuyu belgesel tadında kitaplaştıran Hüseyin Albayrak onlarca esere imza atmış bir araştırmacı yazarımızdı. Genç yaşta bir evladını kaybetmesine rağmen araştırma ve yazma gücü  ve azminden bir şey kaybetmeden hâlâ üretmekle meşguldü. Çok değil iki ay öncesinde baskıya hazır hale getirmekte olduğu bir eseri hakkında kendisiyle konuşmuş görüş alışverişinde bulunmuştum. Sağlığı gayet yerindeydi. Bu COVİT 19 illeti maalesef Hüseyin hocamızı da aramızdan aldı.
Biz kendisinden razıyız.

TRABZON’UN BAŞI SAĞOLSUN
Trabzon da razıdır. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.
Ailesi ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.
Eserlerinle yaşayacaksın hocam…”
Maçka Haber Gazetesi ailesi olarak değerli duayen Hüseyin Albayrak’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağılığı diliyoruz. Trabzon’umuzun başı sağ olsun.