HEYELAN, MAÇKA'DAN GEÇEN KARAYOLUNU TESLİM ALDI

HEYELAN, MAÇKA

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan şiddetli sağanak yağmur Maçka’dan geçen o yolda heyelana neden oldu.

HEYELAN, MAÇKA'DAN GEÇEN KARAYOLUNU TESLİM ALDI 

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan şiddetli sağanak yağmur Maçka’dan geçen o yolda heyelana neden oldu.

Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak sonrasında oluşan heyelanlar nedeniyle, Trabzon’un Maçka ilçesinden geçen Trabzon-Gümüşhane karayolu, Hamsiköy ve Sümela yolu ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle Maçka deresinde de taşkın olurken, bazı evleri su bastı.

TRABZON-GÜMÜŞHANE KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI 
Kentte geçtiğimiz hafta sonuakşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle heyelanlar oluştu, Maçka ilçesinden geçen Trabzon-Gümüşhane karayolu, Hamsiköy ve Sümela yolu ulaşıma kapandı. Yamaçtan kopup yola akan toprak, ağaç ve irili ufaklı taş kütlelerinin temizlenmesi için karayolları ve belediye ekipleri, iş makineleriyle çalışma başlattı. Güzergâh üzerindeki farklı bölgelerde temizlik çalışmaları devam etti. 

FATİH MAHALLESİ BALÇIKLA KAPLANDI 
İlçeden geçen Maçka deresinde sağanak nedeniyle taşkın meydana geldi. Merkeze bağlı Fatih Mahallesi taşkın sonucu balçıkla kaplandı. Mahalle içerisindeki yollarda iş makineleriyle temizlik çalışması yapılırken, ilçedeki birçok mahallede elektrik kesintisi yaşandı. Alt kotta bulunan bazı evleri ise su bastı.

‘2 EVLE İLGİLİ TEHLİKE İHBARI YAPILDI’
Sağanak ve toprak kaymaları ile ilgili olay anında bilgi veren Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan; “Hem Zigana hem de eski Hamsiköy yolu kapalı. Bu güzergâhta Güzelce ve Bağışlı’da iki köyümüz var. Kepçelerle eski yolları açarak problemli olan yere ulaşmaya çalışıyoruz. Yağmur biraz dindi ama yeniden başlamadan oradaki evlere ulaşmaya çalışıyoruz. Can kaybı yok, 2 evle ilgili tehlike ihbarı var. Ana yol tamamen kapalı.” diye konuşmuştu. 

KAPANAN YOLLAR AÇILDI 
Bu arada kentin yüksek kesimli ilçelerinde meydana gelen irili ufaklı heyelanlar nedeniyle kapanan birçok yol belediye ekiplerinin müdahalesiyle ulaşıma açıldı.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak da, sosyal medya paylaşımında “Lütfen Dikkat’ başlığıyla yağış uyarısında bulundular.Sel, su baskını, yıldırım, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdular.