“HER ŞEY DAHA YEŞİL BİR ORTAHİSAR İÇİN”

“HER ŞEY DAHA YEŞİL BİR ORTAHİSAR İÇİN”

Ortahisar Belediyesi şehir genelinde hem sportif etkinliklerin yapılacağı, hem dinlenilecek hem de eğlenilecek çok fonksiyonlu parklar inşa ediyor.

“HER ŞEY DAHA YEŞİL BİR ORTAHİSAR İÇİN” 

Ortahisar Belediyesi şehir genelinde hem sportif etkinliklerin yapılacağı, hem dinlenilecek hem de eğlenilecek çok fonksiyonlu parklar inşa ediyor. 

Başkan Genç, 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde 958 metrekare alan üzerinde inşa edilen parkı çok fonksiyonlu park olarak nitelendirdi. 

ORTAHİSAR, PARKLARLA DONATILIYOR 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parkta incelemelerde bulundu. Parkın ünitelerini gezen Başkan Genç, kullanılan malzemelerin kalitesi ve güvenliğiyle ilgili teknik personelden bilgi aldı. 

ÇOCUKLAR MUTLU 
Parkta oynayan çocuklarla sohbet eden Başkan Genç, çocuklara parkla ilgili düşüncelerini sordu. Parktaki spor sahasının ve oyun gruplarının çok güzel olduğunu ifade eden çocuklar; “Parkta çok güzel vakit geçiriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz, çeşitli oyunlar oynuyoruz. İstediğimiz her oyunu oynuyoruz. Burası çok yeni bir park...” sözlerine yer verdi. Genç, parktaki oyun gruplarının, spor aletlerinin ve sahanın güzel kullanılması, korunması ve parkın kirletilmemesine yönelik çocuklara nasihatlerde bulundu. 

“DÖRT KADEMELİ BİR PARK” 
3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde 958 metrekare alan üzerinde çok fonksiyonlu bir park yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, şunları aktardı; “Parkımızı işlevlerine göre dört kademeye ayırdık. 1.kademede semt sahası yapıyoruz. Futbol ve basketbol sahası olarak çok amaçlı bir saha yapıyoruz. 8x15 metre ölçülerinde olan sahanın etrafını 6 metre yüksekliğinde tel örgü ile çevirdik. Sahanın aydınlatmak sistemleri tamamlandı. Ayrıca sahamızın üstünü file ile kapladık.  Zemine akrilik kaplama döşendi. Parkımızın 2. kademesinde çocuk oyun alanı yer alıyor. 2 normal, 1 engelli ve 1 adet ebeveynli olmak üzere 4 adet salıncak, 2 zıpzıp ve 1 adet dönence yaptık. 3. kademede piknik alanı yer alıyor. Bu bölümde de 4 adet piknik masası bulunuyor. 4. kademede ise spor aletleri bulunuyor. Burada yetişkinler için birçok spor aleti yer alıyor.” 

“İNSANLAR DOĞAYLA İÇ İÇE OLMAK İSTİYOR” 
Ortahisar’ı daha yeşil bir görünüme kavuşturmak için park projelerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Genç; “Bu göreve gelmeden önce öncelikli hedeflerimizden biri de ilçemizi daha yeşil bir görünüme kavuşturmaktı. Bu amaçla ilk olarak 2017 yılında hizmete açtığımız Ekopark projemizi hayata geçirdik. Çok beğenildi ve oldukça rağbet gördü. Bundan sonra da park projelerimize ağırlık vermeye başladık. İlçemizde de yoğun yapılaşmadan dolayı da yeşil alan ihtiyacının had safhaya ulaştığını görüyoruz. İnsanlar artık kent yaşamının stresinden kurtulmak için doğayla iç içe olmak istiyor. Biz de bunun bilincinde olarak vatandaşlarımızın park ve yeşil alan taleplerine duyarsız kalmıyoruz. Bizden en çok talep edilen konuların başında zaten park projeleri geliyor. Biz de hemşehrilerimizin bu talepleri doğrultusunda hareket ederek, tabiri caizse boş bulduğumuz her alanı ya yeşillendiriyoruz ya da park haline getiriyoruz. Bütün çabamız, bütün gayretimiz daha yeşil bir Ortahisar için...” diye konuştu. 
Başkan Genç, içinde oyun grupları, spor sahaları, kafeterya, piknik alanları, spor aletleri ve yürüyüş yollarının yer aldığı her yaş grubuna hitap eden çok sayıda parkın hizmete açıldığını dile getirdi.