HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

Maçka Milli Eğitim Müdürü Topal,  Bin km²´lik yüzölçümüyle Trabzon´un en büyük ilçesi olan Maçka´da çocukların eğitimi ve geleceği için uğraş veriyor.

Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon ilinde Taşıma Yapan Servis Şoförleri ve Rehber Personellerin eğitimi amacıyla bir program gerçekleştirdi.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ
Maçka Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen eğitim toplantısında servis şoförleri ve rehber personeller bilgilendirildi. Maçka´daki idari ve sivil erkân ile yönetici ve eğitimcilerin de iştirak ettiği toplantıya ilgi yüksek oldu. 
Amacı; taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi için farkındalık oluşturmak olan programda, katılımcıların durak, güzergâh, okul servis aracı, öğrenci, rehber personel, şoför taşıma sınırı, taşımacı, taşıt ve yolcu gibi ulaşım hizmetleri alanına özgü ifadeleri kavramaları amaçlandı.

SERVİS ŞOFÖRLERİ VE REHBER PERSONEL EĞİTİLDİ
Bunun yanı sıra, öğrencilere karşı etkili iletişim, olumlu tutum ve davranış geliştirme, hitap usulü kazandırma gibi konularında kavranması hedeflenen program sayesinde temel olarak öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini güvenli bir şekilde sağlamaları esas amaçlar arasındaydı.
Servis Şoförleri ve Rehber Personellerine yönelik olarak nezaket kuralları, hoşgörü, hitap sanatı, kılık kıyafet, kurallara uyma, ses sitemlerinin kullanımı. Cep telefonu kullanımı, zamanlama, araç/şoför değişimi, araçlarda olmaması gerekenler, taciz, hız, güzergah değişimi, saygı ve empati gibi evrensel değerlerimiz konusunda da katılımcılar eğitildi.

159 ARAÇLA 1741 ÖĞRENCİYE HİZMET
Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlkokul ve Ortaokullarda 66 araç ile 739 öğrenciye.
Liselerde 49 araç ile 543 öğrenciye. Özel Eğitimde 22 araç ile 28 öğrenciye hizmet verdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Özel Servislerin de içinde bulunduğu 22 araç ile 431 öğrenciye hizmet ettiklerini belirtti.
Taşımalı eğitimde genel toplamda 159 araç ile 1741 öğrencinin öğrenim noktalarına ulaştırılması kapsamında çalıştıklarını, kafa yorduklarını ve bu süreçte ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesi noktasında çözüm ürettiklerini aktaran Milli Eğitim Müdürü Topal, toplantının da bu amaçla gerçekleştirildiğini kaydetti.

MAÇKA´DA EĞİTİM MÜCADELESİ
Maçka´nın Trabzon´un Yüzde 22´sini oluşturması, Bin km²´lik yüzölçümü ve yol ağı ile en büyük ilçesi olduğunun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, çocukların böyle geniş bir coğrafyada eğitilmeleri ve öğrenim görmeleri için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Ali TİRİTOĞLU