HEM UCUZ HEM SAĞLIKLI

HEM UCUZ HEM SAĞLIKLI

HEM UCUZ HEM SAĞLIKLI

HEM UCUZ HEM SAĞLIKLI

HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kurumu baştan aşağı dezenfekte eden Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, üstelik bunu da çok ucuza mal ediyor!

Maçka ilçesinde 52 personelle hizmet veren Maçka Orman İşletme Müdürlüğü’nün, 60 yaşın üzerinde 2 personel ile kronik rahatsızlığı bulunan 14 personeline Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında koronavirüs tedbirleri dolayısıyla idari izin verildi.

52 PERSONELİN 16’SI İZİNLİ
Ülkemizde ve tüm dünyanın bütün ülkelerinde koronavirüs’ten korunmak amacıyla alınan tedbirler arttırılırken, Trabzon ve Maçka ilçesinde de bu yöndeki tedbirler dikkat çekiyor.
Maçka’daki çoğu esnaf ve vatandaş tedbir gereği yapılan uyarılara harfiyen uyarken, kamu kurum ve kuruluşları da idari anlamda alınan önlemler ile verilen talimatları yerine getiriyor.
Bu kapsamda 52 personelle Maçka’ya hizmet veren Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, çoğu personeline Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile alınan tedbirler kapsamında idari izin verdi.


DEZENFEKSİYONA BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR
Maçka Orman İşletme Müdürlüğü’nün 60 yaşın üzerindeki iki personeli ile kronik rahatsızlıkları bulunan 14 personel alınan tedbirler kapsamında idari izinli sayılırken, geri kalan 36 personelle görevini sürdüren Maçka Orman İşletme Müdürlüğü dezenfeksiyon konusuna büyük önem veriyor.
Bu anlamda piyasadaki pahalı ürünleri kullanmak yerine uyguladığı basit yöntemle dezenfekte işlemini çok ucuza mal eden Hilmi Yazıcı idaresindeki Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, bu sayede personelin ve kuruma girip çıkan misafirlerin sağlığını da güvence altına alıyor.


HEM UCUZ HEM DE KOLAY
1 litre suya 1 çay kaşığı çamaşır suyu esasına göre hareket ederek elde edilen 2 litrelik dezenfekte sıvısı ile Orman İşletme Müdürlüğü’nde sıklıkla kullanılan asansör kabin ve düğmeleri, musluklar, tuvalet-lavabo armatürleri, merdiven kenar korumaları her gün en az iki defa sürekli bir şekilde dezenfekte ediliyor.
Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, temizlik ve dezenfeksiyon işlemini pratik bir akılla ucuza getirmesi bakımından takdir toplarken, Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımladığı genelgeyi de hatırlatmadan geçmiyor.


SADECE YANGINDAN DEĞİL VİRÜSTEN DE KORUMA!
İlkbahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde genelgenin orman yangınlarını önlemek bir yana koronavirüsün ormanlarda kamp ve piknik yapan vatandaşlar arasında yakın temas yoluyla yayılmasının da önüne geçmek bakımından büyük önem taşıdığını söyleyen Orman İşletme Müdürü Yazıcı, genelgenin dikkate alınmasını istedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yayımlanan söz konusu genelge şu şekilde;
“Önemli Duyuru!
Bakanlığımız tarafından tüm ormanlarda, Milli park alanlarında ve mesire yerlerinde ateş yakılması ve piknik yapılması süresiz olarak yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacaktır.”

Ali TİRİTOĞLU