HEKİMLERDEN SESSİZ PROTESTO

HEKİMLERDEN SESSİZ PROTESTO

HEKİMLERDEN SESSİZ PROTESTO

HEKİMLERDEN SESSİZ PROTESTO 

Trabzon’da Hekimler Filistin’in Gazze kenti başta olmak üzere İsrail mezalimini protesto etmek için zulme karşı,  sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. 

Trabzon’da görev yapan hekimler, zulüm ve soykırıma ‘Dur’ demek için sessiz bir şekilde yürüdüler.

HEKİMLERİN SESSİZ ÇIĞLIĞI 
Trabzon’daki hekimler İsrail’in Gazze’ye yaptığı insanlık dışı uygulamalara, ‘Dur’ demek için yürüdü. ‘Zulme ve soykırıma ‘Dur’ demek için hekimlerden sessiz yürüyüş’ adı altında düzenlenen yürüyüşe, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, AK Parti il başkanı Dr. Sezgin Mumcu, başhekimler ve doktorlar katıldı.

DOKTORLAR TUTUKLANDI
Doktorlar adına açıklamayı okuyan, Dr. Yasin Dilek; “İşgalci İsrail’in Filistin’de devam ettirdiği zulüm soykırımdan başka kelime ile ifade edilemez. Gücü yetenler sessizce izliyor. İnsan hakları ihlal ediliyor. Tıbbi malzeme temini engelleniyor. Gazze’de geçtiğimiz hafta 256 sağlıkçı öldürüldü. Hastaneler hizmet dışı bırakıldı. İsrail onlarca doktor ve sağlıkçıyı tutukladı. Nerede oldukları bilinmiyor. Gazze şehrinin ana hastanesi Şifa Hastanesinin başhekimi 22 Kasım’dan itibaren ayrıca birçokDoktor İsrail ordusu tarafından gözaltında bulunuyor.” dedi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI
Dilek, Sağlık Bakanlığına İsrail menşeli ürünlerin kullanılmaması için çağrıda bulunarak; “Gazze’deki sivil, çocuk, kadınlar, meslektaşlarımız ve hastalarımız için mesleğimize yakışır şekilde duruşumuzu ortaya koyduk. 37 ilimizde eş zamanlı program düzenlendi. Sağlık Bakanlığına da çağrıda bulunuyorum. Hastanelerimizde muadili olan ve İsrail’e destek veren firmaların ürünlerini istemiyoruz. Hastanelerimizde İsrail’e destek veren hiçbir gıda ürününün satışını izlemiyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde olan bu zulüm için batı neyi bekliyor. Zulme karşı duruyoruz. Sessiz yürüyüşümüzde ses oluyoruz. Sabırla ve azimle zulme karşı duracağız.” diye konuştu.