HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Fen İşleri Müdürlüğü 2020 Yılı Faaliyet Programının yüzde 95 oranında gerçekleştirildiğini açıklayan Başkan Genç; “2020 yılı hedeflerimizi gerçekleştirdik!”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fen İşleri Müdürlüğü 2020 Yılı Faaliyet Programının yüzde 95 oranında gerçekleştirildiğini açıkladı. Başkan Ahmet Metin Genç, 2020 yılında Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi önderliğinde özellikle kırsal mahallelerde çok büyük ölçekli altyapı çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

2020 YILI HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİ!
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fen İşleri Müdürlüğü 2020 Yılı Faaliyet Programının yüzde 95 oranında gerçekleştirildiğini açıkladı. Başkan Ahmet Metin Genç, 2020 yılında Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi önderliğinde özellikle kırsal mahallelerde çok büyük ölçekli altyapı çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

“BÜYÜK ÖLÇEKLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK”
Ortahisar’ın dağlık coğrafi yapısı ve iklim şartlarından dolayı yol yapım çalışmalarına çok büyük finansman ayırdıklarını dile getiren Başkan Genç; “İlçemizde öncelikli hedeflerimizden bir tanesi de 1800 km’lik yol ağımızı standartlara uygun hale getirmekti. Özellikle merkeze bitişen mahallelerimizde göreve geldiğimizden bu yana çok büyük projelere imza attık. İlçemizdeki 85 mahallemizin tamamında büyük ve küçük ölçekli çalışmalar yürüttük. Her bir mahallemize dokunduk. Hizmette geri kalmış mahallelerimizi daha mamur bir hale getirmek için birçok projeyi hayata geçirdik. Yeni yolların yapımından, mevcut yolların asfaltlanması ve betonlanması, yol-bakım-onarım çalışmaları ve diğer yandan sanat yapıları, istinat duvarları, beton perde duvar çalışmaları, yağmur suyu ve tretuvar çalışmalarına kadar bütüncül bir yaklaşımla projelerimizi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın ulaşım konforunu ve yol güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için daha önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde projelere imza attık.” diye konuştu.

“BETONDA HEDEFİMİZİ AŞTIK”
Kovid-19 salgınının 2020 Yılı Faaliyet Programına çok büyük olumsuz etkisinin olmadığını ve programın yüzde 95 oranında gerçekleştirildiğini kaydeden Genç, şu istatistikleri paylaştı; “2020 yılında özellikle kırsal mahallelerde yol çalışmalarına ağırlık veren ekiplerimiz, planladığımız 55 km yol hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdi. Bu hedefin 30 km’lik kısmı beton yol hedefiydi, toplamda 30,950 km’lik beton yol çalışmasıyla bu hedefimizi aştık. Yine 25 km’lik asfalt yol hedefimizin de 10,442 km’sini gerçekleştirdik. Toplamda 12104 ton (10442 m) asfaltlama, beton ve kuru beton olmak üzere toplamda 24033 m³ (30950 m) beton yol çalışması yaptık. Toplamda ise, 41392 m yol kaplaması yaptık. Diğer yandan logolu duvar, tretuvar, beton perde, hatıl, kanalet, merdiven, beton tamiratları yapımına da 5691 m³ beton kullandık.”

“PLANLI ÇALIŞMALAR YAPTIK”
Ortahisar’da bulunan 85 mahallenin sorunlarının çözümü için topyekün çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Mahallelerimizi ziyaretlerde vatandaşlarımızın yapılan çalışmalardan oldukça memnun kaldıklarını bizzat kendi ağızlarından duymak bizi son derece mutlu ediyor. Hizmet yürütmediğimiz, proje yapmadığımız hiçbir mahallemiz yok… Bu sadece yol anlamında değil, TİSKİ’nin görev alanına giren içme suyu ve kanalizasyon altyapısının kırsal mahallelerimize kadar götürülmesi noktasında da Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yapıyoruz. Mahallelerimizin sorunlarının topyekün çözümü için ve diğer yandan da muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın her türlü talebini yerine gerine getirmek için gerçekten programlı de ve planlı ve şekilde çalışmalarımızı yürüttük ve yürütmeye de devam edeceğiz.”

“SALGINA RAĞMEN PROGRAM AKSAMADI”
Kovid-19 salgınına rağmen fen işleri ekiplerinin özveriyle çalışmalarını yürüterek program hedeflerinin aksamaması için çok büyük gayret gösterdiklerine vurgu yapan Başkan Genç, şunları kaydetti; “Geçtiğimiz sezon kovid-19 salgınına rağmen çok gayretli çalışmalar yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Salgın riskine rağmen hiçbir zaman çalışmaları aksatmadan program hedeflerimizin tutturulması için olağanüstü gayret gösterdiler. Vatandaşlarımıza hizmeti hiçbir surette aksatmadılar. Nihayetinde yapılan çalışmalar neticesinde salgının olumsuz etkilerine rağmen hedeflerimizi büyük oranda tutturmuş olduk. 2021 yılı faaliyet programımızı oluşturmak için de muhtarlarımızdan talep almaya devam ediyoruz. En kısa zamanda da programımızı oluşturarak hızlı bir şekilde yeni sezon için çalışmalarımıza başlayacağız.”