HALK EĞİTİM MERKEZLERİ EĞİTİM YUVASI

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ EĞİTİM YUVASI

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ EĞİTİM YUVASI

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ EĞİTİM YUVASI

Maçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özcan Reis, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü´nü kutladı.

Dünya Okuma Yazma günü etkinlikleri kapsamında Maçka Halk Eğitimi Merkezinde vatandaşlarla birlikte okuma yazma etkinliği yapıldı. Etkinliğe Maçka Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özcan Reis, Müdür Yardımcısı Tuncay Bülbül, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler katıldı.

KADINLAR ÖN SIRADA
Maçka Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde yapılan etkinlikte 1 saat boyunca kitap okundu.
750 Milyon kişinin halen okuma yazma bilmediği dünyada, bunların üçte ikisini 473 milyonluk bir rakamla kadınlar oluşturuyor.
Okuma yazma bilmeyenlerin yaklaşık % 15´i ise 25 yaş altı gençlerden meydana geliyor.

ÜLKENİN SORUNU; OKUMA-YAZMA
TÜİK verilerine göre ülkemizde 15 yaş ve üstü 61 Milyon 017 Bin 157 vatandaştan 2 Milyon 330 Bin 640´ının okuma yazma bilmediğini kaydeden Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis; ?Ülkemizde okuma yazma bilmeyenlerin yaklaşık % 85´ini kadınlar oluşturmaktadır. Bununla birlikte, 3 Milyon 124 Bin 909 vatandaşımız ise okuma yazma bildiği halde ilkokul öğrenimini tamamlayamamış durumdadır.? dedi.

REİS, AZİM VE CESARETE TEŞEKKÜR ETTİ
?Dünya Okuma Yazma Günü´ vesilesiyle halk eğitimi merkezlerindeki okuma yazma kurslarına katılan tüm kursiyerleri tebrik eden Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, bu doğrultudaki çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Reis şu ifadelere yer verdi; ?8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü vesilesiyle halk eğitimi merkezlerindeki yetişkin okuma yazma kurslarına katılan tüm kursiyerleri istek, cesaret, azim ve çabalarından dolayı tebrik ederiz.

HER KESİME ULAŞACAĞIZ
Okuryazarlık Seferberliği süresi içinde yarım milyonu aşkın vatandaşımız okuma yazma kurslarına katılmış, 40 bini aşkın öğretmenimiz bu kurslarda görev almıştır. Okuryazarlık Seferberliği II. Dönem Çalışmalarında da aynı heyecan ve istekle, okuma yazma öğrenmek isteyen her vatandaşa ulaşana kadar devam edeceğiz.?
Fatma KARAHASANOĞLU