HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN BÜYÜK ADIM

HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN BÜYÜK ADIM

HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN BÜYÜK ADIM

HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN BÜYÜK ADIM 

Trabzon’da hafif raylı sistem için büyük adım atıldı.Büyükşehir Belediye Meclisi’nden imza için yetki alındı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem projesi protokolü için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı meclis çalışmaları devam ederken, Çarşamba 
günkü oturumda gündem dışı olarak hafif raylı sistem projesi için Ulaştırma bakanlığı ile protokol imzalanması konusunda Başkan Zorluoğlu’na yetki verilmesi görüşüldü.

İMZA YETKİSİ BAŞKAN’DA 
Konu hakkında açıklama yapan Başkan Zorluoğlu; “Hafif raylı sitem Ulaştırma bakanlığına devredilmişti. Ulaştırma bakanlığı ile protokol imzalanması konusunda yetki verilmesi maddesidir bu. Şehrimiz için çok önemli bir yatırım ile alakalı büyükşehir belediye başkanına meclis yetki verecek. 12 Ekim 2023’te Cumhurbaşkanımız imzası ile yayınlanan karar kapsamından hafif raylı sistem işi Ulaştırma Bakanlığı uhdesine alınmıştır. Şehrimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ederim. Uzun yıllardır gündemde olan hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için adımları atıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımız arasında protokol imzalanacak. Sorumluluklar belirlenecek. Protokol ulaştırma bakanlığı tarafından bize ulaştı. Meclisten onay aldıktan sonra imzalayıp göndereceğiz. En kısa zamanda projelendirilmesi tamamlanacak ve yatırım programına alınacak ilk etabına süratle başlanacak.” ifadelerini kullandı.

GÜZERGÂH DEĞİŞİKLİĞİ ÖNGÖRÜLMÜYOR 
CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin “Yetki verelim ama bu proje de bir güzergâh değişikliği söz konusu mu master planındaki güzergâh mı?” sorusunu yöneltti.
Cevap olarak Başkan Zorluoğlu; “Herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Ama proje aşamasında değişiklikler olabilir. Teknik açıdan detay projeler yapılırken ortaya çıkacak. Akçaabat’tan Meydana kadar olan kısım projelendiriliyor. Bu projelendirilecek. Biz işleteceğiz ve uzun yıllarda Ulaştırma bakanlığına ödeyeceğiz. Şehrimizi uzun yıllar gündeminde olan proje başlamış olacak. Temenni ederiz temel atma töreni bu meclisin görev süresine yetişir. Ancak Ulaştırma Bakanlığının uhdesinde ama benim temennim yetişmesi yönünde.” şeklinde konuştu. Başkan Zorluoğlu, yapılan oylama sonucunda imza yetkisini aldı.