GURUR VE COŞKU BİR ARADA

GURUR VE COŞKU BİR ARADA

GURUR VE COŞKU BİR ARADA

GURUR VE COŞKU BİR ARADA

Maçka´da büyük bir coşkuya sahne olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilçeyi rengârenk bir coşkuya büründürdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Trabzon Maçka´da da çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

23 NİSAN´A RÖTARLI KUTLAMA
Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin Açılışının 99. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Maçka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.
Törende, Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu gerçekleştirilirken, hava muhalefeti dolayısıyla ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ise 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştirildi.

RENGÂRENK BİR GÜN
Maçka Stadında gerçekleşen kutlama programına Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Adıgüzel, Maçka Jandarma Komutanı Yzb. Volkan Başaran, Maçka İlçe Emniyet Müdürü İsa Kilim, kamu kurum kuruluşlarının müdür ve yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal bir konuşma yaptı.

KÜÇÜK BİR ÇİVİYİ KÜÇÜMSEMEYİN
Konuşmasında çocuklara her ne yaşta olursa olsun, geleceğin büyükleri gözüyle bakılarak öyle davranılması gerektiğini belirten Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal; ?Sakın küçücük bir çiviyi küçümsemeyin. Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, at bir komutanı, komutan orduyu, ordu da koca bir ülkeyi kurtarır.? dedi.

MİLLİ BİLİNCİ VERMENİN GAYRETİNDE OLACAĞIZ.
Şan ve şerefle dolu tarihimizin altın sayfalarının öğrenilmesi ve geleceğimizin emanet edileceği yeni nesillerin Milli bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan gibi bayramların önemli birer vesile olduğunun altını çizen Topal; ?Bugün, hem çocuklarımıza bu bilinci vermenin gayreti içerisinde olacağız, hem de kendilerine emanet edilen değerlerin büyüklüğünü anlatacağız.? diye konuştu.

HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

?Zira ülke olarak zor bir coğrafyadayız ve bulunduğumuz coğrafyada 100 yıl sonra yeni bir Çanakkale sürecinden geçiyoruz. Bir asır önce Çanakkale´den giremeyenler, terör örgütlerinin maskesi altında içimize girmeye çalışmaktadırlar. Özellikle bu günlerde, sözde Ermeni soykırım safsataları ile ülkemize ayar vermeye çalışanlara, karanlık tarihi, kanlı elleri ve zehirli dilleriyle, dünyaya adalet timsali olan ecdadımıza dil uzatanlara. Ülkemizi uçuruma sürüklemek için ellerini ovuşturan Haçlılara karşı vatanını seven bireyler olarak daha çok çalışacağız ve ülkemizin uçuruma gitmesini asla izin vermeyeceğiz.


HESAPLARINI PAÇAVRAYA ÇEVİRECEĞİZ
Masa başında ülkemiz ve bölgemizle ilgili hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak, bugün de Allah´ın izniyle aynı şekilde paçavraya çevireceğiz.

Bu anlamda Çocuklarımızı; tarihini, milli ve manevi değerlerini bilen, vatanı için seve canını veren, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görev ve sorumluluğumuzdur.?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Adıgüzel, başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından ödüllendirilirken, programda öğrencilerin 23 Nisan Bayramı ile ilgili yaptıkları gösteriler ve çeşitli yarışmalar kutlamalara renk kattı.
Ali TİRİTOĞLU