GÜNEY MAHALLESİ KOÇHAN'A EMANET

GÜNEY MAHALLESİ KOÇHAN

Maçka’da yıllardır süren eski anlayışı yıkarak Güney Mahallesi Muhtarlığına seçilen Koçhan; “Biz muhtarlık koltuğuna hizmete talip olduğumuz için oturduk.”

GÜNEY MAHALLESİ KOÇHAN'A EMANET 

Maçka’da yıllardır süren eski anlayışı yıkarak Güney Mahallesi Muhtarlığına seçilen Koçhan; “Biz muhtarlık koltuğuna hizmete talip olduğumuz için oturduk.” 

Uzun yıllardır Güney Mahallesinde muhtarlık yapan ve bir türlü rakiplerine yenilmeyen Ali Kemal Genç’in bu uzun soluklu muhtarlık macerasına ‘Dur’ diyen Oktay Koçhan, 31 Mart’taki seçimlerde zaferle ayrılarak Güney Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu. 

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ MAHALLENİN MUHTARI OLDU 
Doğup büyüdüğü, anılarının ve umutlarının yeşerdiği Maçka Güney Mahallesi’nde “Halkımız muhtarını seçimden seçime değil her zaman yanında görecektir” düsturuyla halkın oylarına talip olan Oktay Koçhan, muhtarlık görevini büyük bir şevk ve azimle yürüteceğine dair söz verdi.
Koçhan, mahalle halkının haklarının korunmasından, kamu işlerinde paydaş ve müdahil olmalarına, mahalle halkının bireysel ve toplumsal olarak haklarının korunmasında hem resmi temsilcisi hem de kamu savunucusu olarak en iyi şekilde temsil edebilmek için talip olduğu muhtarlık görevini bundan sonraki süreçte de bu doğrultuda devam ettireceğini söyledi. 

HALKLA İÇ İÇE VE İSTİŞARE HALİNDE OLACAĞIZ 
Bundan sonraki süreçte halkladaha iyi kaynaşmak ve sorunlarını dinleyerek istişare etmek için yılda en az iki kere mahalle toplantısı yapacağını söyleyen Koçhan, her yıl ekin ve fide dikim zamanı halkın tohum ve fide ihtiyacını muhtarlık olarak karşılayacağını dile getirdi. 
Her ay, faturasını ödeyemeyen halkın elektrik ve su faturalarının ödenmesine yardımcı olacağını, okullar açılırken, ihtiyaçlı ailelerin çocuklarının okul masraflarına katkı sağlayacağını belirten Güney Mahallesi’nin çiçeği burnunda muhtarı Oktay Koçhan; “Duvar, beton, yol ve asfaltlama işlerinin yapılmasından mahalledeki gerekli olan yönlendirme tabelalarının koyulmasını sağlamaya kadar bir dizi işleri hayata geçireceğiz” dedi. 
Mahalledeki tüm çeşmeleri daha aktif ve kullanılır hale getireceğinin sözünü veren Koçhan, eskilerin bakım ve eksiklerini tamamlayarak yeni çeşmelerin yapılmasına katkı sağlayacağını ifade etti. 

MUHTARLIK İRTİBAT BÜROSU VE MAHALLE SERVİSİ!
Her türlü cenaze, levazımat ve mezar açma işlemi için Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ile irtibat halinde iş makinesinin teminini sağlayacağını söyleyen Güney Mahallesi Muhtarı Oktay Koçhan, özellikle ilçe pazarının kurulduğu çarşamba günleri halkın ulaşım ihtiyacı için belirli saatlerde mahalleye servis konulmasını sağlayacağını aktardı. 
Mahallede sıkıntısı çekilen Muhtarlık İrtibat Bürosu’nun açılması için seferber olacağını dile getiren Koçhan; “Halkımız hiç merak etmesin, seçimden önce ne diyorsak o olacak. Biz muhtarlık koltuğuna hizmete talip olduğumuz için halkımızın desteğiyle oturduk. Başka da bir gayemiz yoktur” dedi. 
Ali TİRİTOĞLU