GÜLCEMAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GÜLCEMAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Beşirli sahil şeridindeki dolgu alanına yapılacak olan Gülcemal Kentsel Tasarım Projesi sürüyor.

GÜLCEMAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI 

Beşirli sahil şeridindeki dolgu alanına yapılacak olan Gülcemal Kentsel Tasarım Projesi sürüyor. 

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Beşirli sahil şeridindeki dolgu alanına yapılacak olan Gülcemal Kentsel Tasarım Projesi sürerken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

YAP-İŞLET-DEVRET’LE PROJELENDİRİLECEK 
Başkan Zorluoğlu, proje kapsamında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak yap-işlet-devret modeli ile yatırımcıları çekmeyi hedeflediklerini belirterek; “En batısına deniz tarafında tahkimatı bitmişti şimdi artık orasını ilk etapta inşallah projelendiriyoruz. Yap-işlet-devret’le yatırımcılarımızı oraya çekebileceğime inanıyoruz.” dedi.

DOLGU İŞİ BİTTİ, SIRA TESVİYEDE 
Beşirli mevkiindeki dolgu çalışmasının Mayıs ayında bittiğini artık oraya hafriyat dökümü yapılmadığını kaydeden Zorluoğlu; “Beşirli dolgu sahasında Mayıs ayı itibariyle dolgu işi bitti. Artık oraya yeni hafriyat dökümü, dolgu anlamında yapmıyoruz. Oranın en batısından tesviyesine başladık ve şu ana kadar 200 dönüme yakın bir alanın tesviyesi bitti. Batıdan doğuya doğru tesviye süreci devam edecek, yani orası yolla deniz arasında bir kod olarak tesviyesi yapılıyor. En batı tarafının deniz tarafında tahkimatı bitmişti, şimdi artık orasını ilk etapta inşallah projelendiriyoruz. Yap-işlet-devret’le yatırımcılarımızı oraya çekebileceğime inanıyoruz. Oradan doğuya doğru geldikçe var olan alanın da bir taraftan tahkimatını yapma konusunda adımlar atıyoruz. 

ETAP ETAP TAMAMLANACAK 
Plaj gibi ortaya çıkan Faroz’dan dolgu alanının başlangıcına kadar bir kilometrelik alanı da şehir içerisine plaj olarak kazandırmak istiyoruz. Bu çalışmaların tamamı titiz bir şekilde yürütülüyor biraz vakit gerekiyor. Hedefimiz Ganita’dan, Akçaabat’a kadar ilk etapta birbirini takip eden tamamlayan bir sahil düzenlemesidir. Beşirli dolgu alanı da bu vizyonumuzun önemli bir parçasıdır. İnşallah orası da kısa bir zaman içerisinde yapılaşma anlamında hareket göreceğimiz bir yer” diye konuştu.