?GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ KADINLA OLUR!?

?GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ KADINLA OLUR!?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Trabzon Milletvekili Köseoğlu; ?Daha güçlü Türkiye´ye daha güçlü kadınlarla ulaşacağız.?dedi

?GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ KADINLA OLUR!?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Trabzon Milletvekili Köseoğlu; ?Daha güçlü Türkiye´ye daha güçlü kadınlarla ulaşacağız.?dedi

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 8 Mart´ın cinsiyet ayrımcılığı, şiddet, çalışma hayatı ve siyasette kadın oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından son derece kıymetli olduğunu belirtti. Milletvekili Köseoğlu; ?Kadını ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Daha güçlü Türkiye´ye daha güçlü kadınlarla ulaşacağız.? dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan, aynı zamanda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi de olan Köseoğlu; ?8 Mart, cinsiyet ayrımcılığı, kadın ve erkeğin fırsatlara ve kaynaklara ulaşmasında yaşanan eşitsizlikler, şiddet, çalışma hayatı ve siyasette kadın oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından son derece kıymetlidir!
Hamdolsun ki AK Parti iktidarları, anne-çocuk sağlığından, kız çocuklarının okullaşmasına, kadına yönelik şiddetle mücadeleden, iş hayatında ayrımcılığı önlemeye yönelik düzenlemelere, kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin Anayasa ile güvence altına alınmasından, kadının en temel haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımının sonlandırılmasına kadar pek çok düzenlemeyi yürürlüğe koymuş, kadın meselelerinde ciddi mesafe kat etmiştir.? şeklindekonuştu.

?TEMSİL GÜCÜ ARTTIKÇA BAŞARI DA GELECEKTİR!?

Türk kadınının temsil gücü arttıkça başarıların da beraberinde geldiğini kaydeden Köseoğlu, ?Hükümetimizin ve partimizin devam eden çalışmaları neticesinde aktif siyasette rol oynayan bizler gibi kadınların oranının son 16 sene içerisinde arttığı açık bir gerçekliktir. ?Kadının eksik olduğu her yer eksiktir. Eksik siyaset sorunların çözümünde yeterli olamaz.´ düsturuyla kadın siyasetçilerimizin sayısını arttırmak hepimizin ortak gayesidir. Ülkemizde parlamentodaki kadın temsili 2002 yılında %4, günümüzde ise %14. Bir kadın ve bir anne olarak, toplumsal cinsiyeti hakkaniyet üzerine kurgulayan, kadına fırsat eşitliği sağlamayı hedef alan, bu anlamda kadını tüm alanlarda destekleyen bakış açısına sahip bir teşkilatın mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Türk Kadını bugün aklınıza gelebilecek her alanda; sporun ve sanatın her dalında, siyasette, tıpta, edebiyatta, askerlikte, bilimde, her mesleği icra edebilecek kararlılıkta, azimde ve güçtedir. Türk kadınları üzerlerine düşen her vazifeyi layığı ile yerine getirmekte, göğsünde şan ve şerefle taşıdığı ay yıldızlı bayrağı tüm dünyada dalgalandırmaktadır.? ifadelerinikullandı.

?KADIN, SADECE KADIN MESELELERİYLE İLGİLENMEZ!?

Kadının sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu; ?Kadın olmak, sadece kadın meseleleriyle ilgilenmek demek değildir. Kadın, hassasiyeti ve duyarlılığı ile toplumsal tüm konularla yakından ilgilenir. Kadının, sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri olduğunu gösteren, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum´u kuran Fatma Bacı gibi kıymetli kadınlarımızı örnek alarak yol almaktayız. Kadını ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız.? diye konuştu.


?ECDADIMIZLA DA, TORUNLARIYLA DA GURUR DUYUYORUZ!?

Anadolu coğrafyasında tarih yazan kadınların evlatları olduklarını kaydeden Köseoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; ?15 Temmuz gecesi, tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınımız, Nene Hatun´ların, Kara Fatma´nın, Şerife Bacı´nın, Gördesli Makbule´nin torunları olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bugün Afrin´de sınırlarımızın ötesinde gerçekleşen operasyonda mücadele eden, bu topraklar için şehit düşen kahramanlarımızın anneleri ve operasyonda görev yapan kadın subaylarımız Türk kadınının metanetinin ve dirayetinin en asil örnekleri arasında yerlerini almışlardır. Tüm mazlum coğrafyalarındaki kadınlar için de inandığımız yolda yürümeye devam etmeliyiz. ?Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet´ ülküsüne inananlar yılmadan yola devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü en içten duygularımla kutluyorum. Aile ve toplumun temelini oluşturan, yüreklerindeki sevgiyi ve şefkati karşılık beklemeden bizlere yaşatan tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum!?