GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

Maçka Jandarma Komutanlığı’nın her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’nda yaptığı hareket ayakta alkışlandı.

Trabzon’un güzide ilçelerinden Maçka’da güvenliği sağlamanın yanı sıra, ilçe trafiğini koordine eden, son zamanlarda koronavirüs tedbirleri kapsamında Maçka Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’na da katkı sunan Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı’nın, Dünya Engelliler Haftası’nda yaptığı hareket ise “İyi ki varsınız!” dedirtti.

YAPTIKLARI JEST DUYGULANDIRDI
Her yıl geleneksel olarak 166 ülkede ve ülkemiz Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Engelliler Haftası’nda “Dünya Özel İhtiyaçlı Bireyler Haftası” bu yıl ilçemiz Maçka’da ilçe Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı gönüllere dokunan hareketle çok daha güzel geçti.
Ülkemizde ve tüm dünya ülkelerinde de çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenerek kutlanan “Dünya Özel İhtiyaçlı Bireyler Haftası” ne yazık ki bu yıl dünyayı kasıp kavuran, ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle biraz durgundu.
Buna rağmen Yüzbaşı Volkan Başaran yönetimindeki Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı, yaptıkları hareketle ne salgını ne de meydana gelen durgunluğu hissettirmediler. Maçka İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Başaran ve emrindeki askerlerin ekip arabası vasıtasıyla 13 yaşındaki epilepsi hastası Burak Kaya’ya yaptıkları jest büyük alkış alırken, oldukça duygulandırdı.
Polis, asker ve jandarmaya özel ilgi ve sevgisi olan Özel İhtiyaçlı birey Burak Kaya’ya bir jest yapan Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, minik Burak’ı ebeveynleri eşliğinde evinden alarak ilçenin simgelerinden dünyaca ünlü Sümela Manastırı’nı gezdirdiler. Gerek Burak’ın gerekse ailesinin kolay kolay unutamayacakları bir gün yaşamalarına neden olan Jandarma Komutanlığı, hem ailenin, hem de Özel İhtiyaçlı birey Burak Kaya’nın gönlünde bir kez daha taht kurdular.

“DEVLETİMİZİN ŞEFKATLİ YÜZÜNÜ GÖSTERDİLER”
Konuyla ilgili olarak yapılan davranıştan son derece memnun kaldıklarını belirten Burak’ın babası Yılmaz Kaya; “Allah devletimize, milletimize, askerimize, polisimize zeval vermesin.
Daha önce de Otizm Haftası sebebiyle aynı mutluluğu Maçka Emniyet Amirliği bizlere ve Burak’ımıza yaşatmıştı. Şimdi ise Maçka İlçe Jandarma teşkilatı aynı mutluluğu bizlere tekrar yaşattılar. Her iki teşkilatımıza da çok ama çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Kendilerine yapılan jestten dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen Yılmaz Kaya, özellikle Burak’ın bu günü unutmasının mümkün olmadığını belirterek, duyduğu memnuniyeti gazetemiz Maçka Haber’le paylaştı.
Maçka Jandarma Komanı Yüzbaşı Volkan Başaran ve ekibine çok teşekkür eden baba Yılmaz Kaya; “Allah onlardan razı olsun, ayaklarına taş değdirmesin. Oğlumuz Burak’ı ve bizleri çok mutlu ettiler. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Devletimizin şefkatli yüzünü bir kez daha bize gösterdiler.” dedi.
Fatma KARAHASANOĞLU