Göktürk’le İkinci dönem

Göktürk’le İkinci dönem

Göktürk’le İkinci dönem

Göktürk’le İkinci dönem

 

Maçka CHP ilçe seçimini 25 Ocak Cumartesi günü Halk Eğitim Merkezi Salonunda geniş katılımla gerçekleştirdi. Tek listeyle seçime giren Avukat Nihan Göktürk, ikinci kez CHP ilçe Başkanlığına seçildi          

 

           

 

                     CHP İlçe Başkanı Avukat Nihan Göktürk, kongreyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir çok konuya değinerek; “Örgütümde yol arkadaşımla birlikte aynı hedeflere ve aynı amaçlara yönelik sorumluluk alarak bu yolda birlikte çalıştık. İlk olarak 2008-2015 yıllarında ilçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe hukuk sorumlusu başkan yardımcısı,2015-2019 yıllarında ilçe başkanlığı görevlerini üstlendim. 2017 yılı itibariyle kurultay delegesi olarak görev yaptım

Bunların yanı sıra 2009 yılından bu yana 10 yıldır Trabzon Barosu CMK Uygulama merkezi başkanlığı görevimi sürdürmekteyim. Yine 2018 yılında Trabzon Barosu yönetim kurulu üyeliğine seçildim ve halen görevimi sürdürmekteyim.

Yaşayarak tecrübe ettiğimiz, hepimizin yaşam alanlarına özgürlük alanlarına, Mustafa Kemal in devrimlerine Cumhuriyetin temel ilkelerine saldırıların giderek arttığı dönemlerde gerek kurumsal olarak aldığım görevlerle ve gerekse de bireysel ve mesleki tecrübelerimle muhtemel siyasi hayatın bir noktasında hep var olan biri olarak Olağan Genel Kurulumuza yönelik olarak önceki dönemler ilçe başkanlarımın, partimiz kanaat önderlerinin desteğiyle ben ve yönetim kurulum ile birlikte Maçka’mıza ses olacağımız yeni bir dönem sayfa açtık.”

 

               Tek listeyle seçime girdik

 

            Göktürk seçime tek listeyle girdiklerini ifade ederek; “CHP örgütümüzün desteğiyle yapılan çalışmalar sonucunda tek liste ile seçime girdik. Benim ve Tüm örgütümüzün desteği ile güçlü bir yönetim oluşturdum.

25.01.2020 tarihinde Maçka CHP 37. Olağan Genel Kurulumuz büyük bir heyecan ve geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kongremizde Divan Başkanlığı' nı Rize İl Başkanımız Sayın Saltuk Deniz, Başkan yardımcılığını İstanbul İl Saymanımız Sayın Zehra Özdemir ve yazman üyeliklerini HÜlya Bal ve Kader Sümer yaptılar.

İstanbul İl Saymanımız Sayın Zehra Özdemir'e yoğun programını keserek kongremize güç vermiştir. Kongremize katkı sunan Trabzon CHP vekilimiz Ahmet KAYA, Beşikdüzü Belediye Başkanımız Ramis Uzun, Trabzon İl Başkanımız Güzide Önsel Uzun, Rize İl Başkanımız Saltuk Deniz, Gümüşhane İl Başkanımız Bedri Ağaç, Trabzon Barosu Saymanı Hatice Uzun, CHP İl Kadın Kolları Başkanımız Hava Olcayot, Tüm ilçelerimiz ilçe başkanları, önceki dönemler tüm ilçe başkanlarımızın tamamı, Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı, Maçka ADD Başkanımız Namık Osmanoğlu, Maçka MHP başkan yardımcısı Özer Özgen, Maçka Yeniden Refah Partisi Başkanı Devrim Altıntaş, Maçka Büyük Birlik Partisi Başkanı Taner Gür,Maçka’mızın ilk kadın muhtar adayı Nurten Keleş ve partimiz mensubu yol arkadaşlarımıza örgüt gücünü hissettirdikleri için örgütüm adına teşekkür ederim.

Yİne mazeretleri nedeniyle katılamayarak çelenk gönderen,tebriklerini ileten CHP PM üyemiz Av. Haluk Pekşen, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, Maçka MHP İlçe Başkanı ve Maçka Saadet Partisi İlçe Başkanı Hikmet Aydın'a örgütüm adına teşekkür ederim.

Bu coşkulu katılımda söz alan katılımcılar söylemlerinde disiplinli bir çalışma yapıldığını, partimizin iktidara doğru yürüdüğü dönemde,Maçka örgütü olarak büyük özverilerle doğru hamleler yaptığımızı, her an yükselmeye devam ettiğimizi, yeni dönemde daha da ileri gidileceğine olan güvenlerini, genç ve enerjisi olan bir başkanının olmasının bir şans olduğunu,  dile getirdiler.

Bu dönemde tüm örgütümün ortak aklıyla huzurunuzdayım, kongre takvimimiz açıklandıktan sonra tecrübe ve emeğe saygı duyarak, desteğini benden esirgemeyen önceki dönemler ilçe başkanlarıma, delegelerimize ve partimizde örgütün tozunu yutmuş, ilçenin sokaklarını aşındırmış, yükünü sırtlamış, ter dökmüş tüm yoldaşlarıma tüm kanaat önderlerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum ve bu birlik ve beraberliğin tek liste ile sağlanmış olması da benim ve yol arkadaşlarım için bir onurdur ve şerefdir.”

 

CHP’li olmak zordur  

CHP ilçe Başkanı Nihan Göktürk, konuşmasını sürdürdü; “CHP’li olmak zordur, zorluğu kurucu iradeye duyulan sorumluluktan gelir. CHP, erdemli, onurlu, gururlu, liyakatli, emeğe saygılı, özgürlükçü, evrensel değerlerden, kurucu iradeden yana, Mustafa Kemal’in tüm dünyada kabul görmüş devrimlerinden yana kayıtsız taraf olanların partisidir. Bu ağır bir mesuliyet gerektirir. İşte bu yüzden CHP li olmak zordur fakat onurdur şereftir. Bu onur ve şerefi sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum.

17 yıllık AKP iktidarının bizlere getirdiği, kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılmış olması, yasama yürütme ve yargının tek kişiye bağlanması ile liyakatsizliği ortaya koymuş, tüm Türkiye Cumhuriyetine kurucu iradeyi yok sayarak zarar vermiştir. Kurdukları sistem Hak hukuk adalet tanımayan güç zehirlenmesi yaşamakta olan yöneticiler yaratmıştır. Şimdilerde Kendi çiftçisine bağ ve bahçesini söktürüp, ithalata mecbur ederek terbiye etmeye çalışıyorlar. Doğayı katledip yandaş patronlara peşkeş çekiyorlar ve bizler;

Fütursuzca yetkilerini kullanarak karşısında kim varsa susturmaya çalışan bir düşünce ile gerek hukuksal ve gerekse siyasi zeminde mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz.

 Her şeye rağmen ülkemizin zapt edilmeyen kurucu iradesi, bereketli topraklarımıza kök salmış koca çınar CHP tüm toplumun özgürlüğünün teminatıdır. Asırlık çınarımızın tarihsel misyonuna sahip, ülke sorunlarına çözüm üretebilecek onurlu yoldaşları vardır ve her zaman olacaktır. 

Yerel seçimlerde verdiğimiz üstün mücadele ile Maçka genelinde tüm sandıklarımızda %100 oylarımızın artması ile ciddi bir uyarı tarafımızca verilmiştir. Sonrasında İstanbul seçimlerinde verilen mücadeleye destek verdik, Başakşehir hukuk sorumlusu olarak sandık güvenliğini sağlamış Maçka’mızı en üst düzeyde temsil etmiş biri olarak mücadelemizi yerelde sınırlı tutmadık.”

          Yol arkadaşımız oldular

CHP İlçe Başkanı Avukat Göktürk ayrıca; “İlçe Başkanlığı olarak yerel seçim sürecinde mahalle mahalle en az üç kez her vatandaşımızın eli sıkıldı, sosyal medyayı basın danışmanımız ile en üst seviyede kullandık, tanıtım toplantıları düzenledik, her mahalle için kadın ve gençlerimizden oluşan gruplar kurarak karış karış gezdik. İlçemizde 27 araç giydirdik, iki adet ilçe başkan adayımıza ve bir adet minibüs ise meclis üyelerimize giydirilmiş olarak tahsis ettik. 8 ay boyunca tek mücadelemiz başkan adayımızla aynı doğrultuda Maçkamızda CHP iktidarını sağlamak oldu. Ancak sonuçta oylarımız 2014 e göre her sandıkta %100 artmış ise de buruk bir sevinç yaşadık. Ama şunu biliyoruz yükümüz artmıştır. CHP, Türkiye genelinde olduğu gibi Maçka’mızda da ayağa kalkmıştır. Halkımız yüzünü CHP ye dönmüştür ve bu sorumlulukla öncelikle örgütlenmemizi gözden geçirerek daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Kadınlarımız eşlerinden, çocuklarından, ailesinden, hastasından fedakarlık ederek çalışan üreten kadınlarımız yol arkadaşımız oldu. Onlarla da artarak örgütleneceğiz. Zafere inanan gençlerimiz dimdik ayakta durdu onlara ayrıca teşekkür ediyorum.İş kaygılarını sırtımda yük olarak taşıdım ve halen taşımaktayım, ama güzel günler geliyor bunun bilincinde özveri ile daima ileriye omuz omuza  yürüyeceklerini de biliyorum.

Belirtmek isterim ki; Önümüzdeki dönemde de Mustafa Kemal in devrimlerine bağlı 6 okun bilincinde sol ve sosyal demokrat politikaları benimsemiş örgüt kültüründen gelen kararlı azimli ve sorumluluk sahibi biri olarak, aynı zamanda avukatlık mesleğinin vermiş olduğu bilgi ve tecrübemle yeni dönemde çıtayı iktidar yolunda daha da ileriye taşımak amacıyla çıktığımız yolda hedefimiz yerelde ve genelde iktidardır.

Yürüdüğümüz bu yolu iktidarla taçlandırana dek, özgürlük ve yaşam alanlarımıza yapılan müdahaleler sonlanana dek, şiddetin her türlüsü kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve istismar son bulana dek ve hak hukuk adalet taleplerimiz karşılanana dek halkımızın yanında yürümeye devam edeceğiz.

Bu uğurda her zaman olduğu gibi Uykularımız kaçacak, ama mücadele eden tarafımız her daim üretmeye devam edecek, çünkü gücümüzü  bir çift mavi gözden ve O’nun hiçbir şey uğruna vazgeçmemek adına dimdik duruşundan aldık, Herşey birlikte güzel olacak… Ama herşeyden önemlisi emek her daim kazanacaktır.