GIDA SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ HAMLE

GIDA SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ HAMLE

GIDA SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ HAMLE

GIDA SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ HAMLE 

DKİB’den bölge gıda firmalarının ihracat kapasitesinin arttırılmasına yönelik yeni proje. 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, bölgedeki tüm sektörlerin ihracatınınartırılmasına yönelik her geçen gün yeni projelerle ihracatçılara katkı sağlamaya devam ediyor. 
Bölgedeki firmaların ihracat kapasitesinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 

FİRMALARIN İHRACAT KAPASİTELERİ GELİŞTİRİLİYOR 
Ticaret Bakanlığının ihracatın gelişmesine yönelik verdiği görevleri yerine getirmek üzere Bölgenin ihracattaki tek yetkili kurumu olan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Su ürünleri- Türk Somonu, Türk Çayı, İnşaat ve Yapı Malzemeleri ve E-İhracat Platformu projelerini başarılı bir şekilde yürütüyor. DKİB bölgedeki firmaların ihracat kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yoğun yurtdışı programlarını sürdürmeye devam ediyor.
Bölgede 20’ye yakın firmanın yer aldığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi Ticaret Bakanlığınca onaylanarak kabul edildi. 
Bu defa Aralık ayı itibariyle Doğu Karadeniz Bölgesi Gıda Kümesi adıyla hazırlanan ve toplamda bölgedeki 20’ye yakın firmanın yer aldığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi Ticaret Bakanlığınca onaylanarak kabul edildi.


BÖLGE TATLARI TÜM DÜNYA MUTFAKLARINDA TANITILACAK! 
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan,bölgenin ihracat konusunda görevli ve yetkili kurumu olarak; Doğu Karadeniz Bölgemizdeki tüm sektörlerin ihracat kapasitelerinin arttırılması yönünde yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Gürdoğan, amaçlarının bölgedeki tüm sektörlerin ihracatının daha üst sıralara yükseltilmesi, yeni ihraç pazarlarının keşfedilmesi ve bu sayede de firmaların ihracat kapasitelerinin arttırılarak bölge ihracatının daha üst rakamlara ulaştırılması olduğunu belirtti. Bu kapsamda da Doğu Karadeniz Bölgesi gıda sektörünün, bölge tatlarının tüm dünya mutfaklarında tanıtılması amacıyla 20 firmamızın yer aldığı Gıda Projesini Ticaret Bakanlığına sunarak, projenin onaylandığını belirtilen Gürdoğan, kısa zaman içinde firmaların analiz edilerek ihtiyaç kapasitelerinin tespiti sonrasında hızlı bir şekilde yurtdışı pazarlama faaliyetlerine başlayacaklarını kaydetti. DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan, dünyanın önde gelen gıda fuarlarına iştirak ederek, Doğu Karadeniz Bölgesi gıda ürünlerinin, eşsiz tatlarının tanıtımını yaparak gıda ürünleri ihracatımızı çok daha üst rakamlara ulaştıracaklarından ümitli olduklarını sözlerine ekledi.