GES YILDA 24 MİLYON KAZANDIRACAK

GES YILDA 24 MİLYON KAZANDIRACAK

GES YILDA 24 MİLYON KAZANDIRACAK

GES YILDA 24 MİLYON KAZANDIRACAK 

Projesi tamamlanan yılbaşında bitmesi öngörülen güneş enerjisi santrali (GES) ile belediyenin toplam yılda 24 milyon lira olan enerji gideri karşılanacak

Ortahisar Belediye Başkanı Genç GES Projesi’nin önemli bir gider kalemini kapatacağını söyledi. 

GES YILDA 24 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAK!
Ortahisar Belediyesi’nin Mağmat Boğazı mevkiinde kuracağı İlbank destekli, projesi tamamlanan ve yılbaşında bitmesi öngörülen güneş enerjisi santrali (GES) ile belediyenin toplam yılda 24 milyon lira olan enerji gideri karşılanacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye olarak ayda 1,5-2 milyon lira civarında enerji giderleri olduğunu belirterek, GES’in faal olarak hizmet vermeye başlamasıyla bir yılda yaklaşık 24 milyon lira civarında paranın belediyenin kasasında kalacağını söyledi. 

YILBAŞINDA DEVREYE GİRİYOR! 
Ortahisar Belediyesi’nin bütün ihtiyacını karşılayacak şekilde bu enerji santralini hizmete sokma amacında olduklarını kaydeden Başkan Genç; “Daha sonraki zamanlarda ilave yapılabilir. Düzenleme yapılıyor, kurulumun olacağı yeri açtık. İhaleye de çıktık. Yakında başlayıp yılbaşında civarında GES’i açmayı düşünmekteyiz. Güneş enerjisi panellerini aldıktan sonra montajı 2 ayda bitiyor.  Asıl süren kısmı enerji bağlantısı ve enerji nakli ile ilgili EPDK, TEİAŞ, lisans işlemleridir. Asıl zaman alan kısım projenin bürokratik yanıdır. Ama fiili olarak yılbaşı gibi GES devreye girecektir.” dedi.

20 YIL BELEDİYEYE HİZMET EDECEK!
GES’in belediyenin ciddi bir giderini karşılayacağını vurgulayan Başkan Genç; “Tükettiğimiz enerjinin yanı sıra üretip satış yapma yetkimiz de var. Ticari kazançtan ziyade asıl amacımız tüketimimizi karşılamaktır. Bu proje 4 yılda kendini amorti ediyor, 20-25 yıl sürekli belediyeye hizmet edecek. Ayda 1,5-2 milyon lira enerji giderimiz oluyor. Bu yılda 24 milyon lira demek. Belediyenin giderini kendimizin karşılamasıyla ciddi bir maddi kazancımız olacak. Ondan sonra da bir kısmını satabileceğiz. O da işin kârı olacak.” şeklinde konuştu.