GEREKEN TEDBİRLER ALINMALI!

GEREKEN TEDBİRLER ALINMALI!

CHP´li Pekşen, Trabzon´daki uçak kazasının ardından pilotlar ve kabin ekibinin çalışma süreleriyle periyodik sağlık kontrollerini TBMM´ye taşıdı!

GEREKEN TEDBİRLER ALINMALI!

CHP´li Pekşen, Trabzon´daki uçak kazasının ardından pilotlar ve kabin ekibinin çalışma süreleriyle periyodik sağlık kontrollerini TBMM´ye taşıdı!

Türkiye´de pilotların ve kabin ekiplerinin uluslararası standartlarca belirlenen uçuş sürelerinin üzerinde uçuş yaptıkları konusunda yoğun şikâyetler aldıklarını belirten CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen; ?İlgili kurum ve kuruluşlar derhal bu konuda bir inceleme başlatarak yaşanan sorunlara çözüm bulmalıdır.? dedi.

?UÇUŞ GÜVENLİĞİÖNEMLİ!?
Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, pilotların ve kabin ekibinin çalışma süreleri ve periyodik sağlık kontrollerini TBMM´ye taşırken, verdiği soru önergesi ile ilgili bir de basın açıklaması yaptı.
Trabzon´da meydana gelen uçak kazasında facianın eşiğinden dönülmesinin ardından pilotların ve kabin ekibi personelinin çalışma şartlarını TBMM gündemine taşıyan Pekşen, sivil havacılıkta en önemli konuların başında uçuş güvenliğinin geldiğini söyledi.
Pilotların ve kabin ekibinin uluslararası standartların belirlediği sınırlar içinde çalışması gerektiğini kaydeden CHP Milletvekili Pekşen; ?Pilotların aşırı uçuş süreleri nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadıkları ve mevzuat gereği uçuşlar arasında bulunması gereken dinlenme sürelerine uyulmadığı konularındaki şikâyetler dikkate alınmalı ve ciddiyetle incelenmelidir. Uçuş yoğunluğundan kaynaklı olarak bir pilotun uçuş esnasında bayıldığı ve uçağın tek pilotla iniş yaptığı yönünde çok ciddi iddialar bulunmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşların bu konuları ivedilikle incelemesi ve çözüm üretmesi gerekmektedir. ? ifadelerini kullandı.

?SAĞLIK KONTROLÜ ŞART!?
Pekşen, pilotların ve kabin ekibinin düzenli olarak sağlık kontrolünden ve psikolojik testlerden geçirilmesi gerektiğini belirterek; ?Pilot ve kabin ekiplerinin aşırı çalışma ve yorgunluk nedeniyle yaşadıkları sorunlar soncunda insanların hayatları tehlikeye düşmektedir.? dedi.
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, pilotlar ve kabin ekibinin çalışma koşulları ve sağlık kontrolleri ile ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın cevaplanması istemiyle TBMM´ye verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

1)      Türkiye´de uluslararası mevzuatın belirlediği uçuş sürelerine uyulmakta mıdır?

2)      Türkiye´de pilotlar ve kabin ekibi personeli aylık kaç saat uçmaktadır?

3)      Mevzuat gereği uçuşlar arasında bulunması gereken dinlenme sürelerine uyulmakta mıdır?

4)      Pilotların ve kabin ekibi personelinin aşırı uçuş süreleri nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadıkları iddiaları doğru mudur?

5)      Pilotların ve uçuş ekibinin sağlık kontrolleri hangi periyotlarda yapılmaktadır?

6)      Uçuş ve havacılık personeli ile adaylarının ilk ve periyodik hava sağlık muayenelerini yapmak üzere belirlenen hastaneler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

7)      Bu hastanelerden alınan raporlar gerçeği yansıtmakta mıdır?

8)      Pilotların ve uçuş ekibinin sağlık kontrollerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nasıl bir denetleme yapmaktadır?