GENÇ’TEN PLANETARYUM TEŞEKKÜRÜ!

GENÇ’TEN PLANETARYUM TEŞEKKÜRÜ!

GENÇ’TEN PLANETARYUM TEŞEKKÜRÜ!

GENÇ’TEN PLANETARYUM TEŞEKKÜRÜ!

Başkan Genç, Trabzon Ortahisar’a yapılacak Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi’nin kentin bilimsel ve teknolojik altyapısını güçlendireceğini söyledi.  

Belediye Başkanı Genç, Ortahisar’a yapılacak olan Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi’ne verdiği desteklerden dolayı Bakan Varank’a teşekkür etti.


BAŞKAN GENÇ, BAKAN VARANK’A TEŞEKKÜR ETTİ.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ortahisar’a yapılacak olan Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi’ne desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti.

“BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ALTYAPIMIZ GÜÇLENECEK!”
Başkan Genç, seçim vaatleri arasında yer alan projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve DOKA işbirliğiyle Ortahisar’a kazandırılacağından dolayı son derece memnuniyet duyduğunu belirtti.
Başkan Genç şöyle konuştu; “İki kamu ve bir özel üniversiteye sahip olan Trabzon’a bir de Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulması şehrimizin bilimsel ve teknolojik altyapısını daha da güçlendirecektir. KTÜ gibi köklü bir bilim yuvasına sahip şehrimize, ilk özel üniversitemiz olan Avrasya Üniversitesi’nin kurulması, hemen ardından devletimizin Trabzon Üniversitesi’ni hayata geçirmesiyle şehrimiz üniversiteler şehri olmuştu. Şimdi bu değerlerimize bir de Planetaryum ve Bilim Merkezi’ni ekleyerek Trabzon’un bilimsel ve teknolojik altyapısına ciddi bir katkı sunmuş olacağız. Bu vesileyle birçok projemize destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile her zaman projelerimize desteğini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na ve DOKA Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bizim de seçim vaatlerimiz arasında yer alan bir projenin Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ve DOKA’nın işbirliğiyle ilçemize yapılacak olmasından dolayı son derece mutluyum ve gururluyum. Önemli olan bu projeyi ilçemize kazandırmaktı. Ortahisar’ımıza, önemli bir hizmet yapılacak ve bu hizmetten bütün vatandaşlarımız istifade edecek.”


“ÇOK SAYIDA BİLİM İNSANI ÇIKIYOR”
Projenin öğrencileri bilimsel ve teknolojik çalışmalara yönelteceğini, bu alanlarla ilgili öğrencilerde merak ve ilgi uyandıracağına dikkati çeken Başkan Genç; “Planetaryum Projemiz şehrimizde okuyan 60 bine yakın üniversite öğrencisiyle hem lise ve alt seviyelerde eğitim alan öğrenciler için uygulamalı eğitim imkânı doğuracaktır. Trabzon’dan çok sayıda bilim adamı çıkmaktadır. Hem ulusal hem uluslararası alanda birçok başarıya imza atmış şehrimizin adını duyurmuş birçok bilim adamımız var. Bu tür bilim merkezleri de çocuklarımızın ve öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara yönelmesinde, bu tür alanlara ilgi ve merak duymasına teşvik edici mahiyette olacaktır. Bu manada bilim merkezinin Ortahisar’a kazandırılacak olmasına katkı sunan herkese teşekkür etmeyi borç bilirim.” diye konuştu.