GENÇLERE MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDIRILACAK

GENÇLERE MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDIRILACAK

TTSO projesiyle istihdamda ve eğitimde olmayan gençlere mesleki yeterlilik kazandırılacağı açıklandı.

GENÇLERE MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDIRILACAK 

TTSO projesiyle istihdamda ve eğitimde olmayan gençlere mesleki yeterlilik kazandırılacağı açıklandı. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ortaklığıyla hazırladığı, eğitimde ve istihdamda olmayan gençlere mesleki yeterlilik kazandırmayı amaçlayan Let’s Neet Up AB Projesi sözleşmesi imzalandı. 

1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN UYGULANACAK 
1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlayacak proje kapsamında 15 – 29 yaş arası en az yüzde 50’si kadınlardan oluşan istihdamda ve eğitimde olmayan 120 gence, Ön Büro, Kat Sorumlusu, Satış Elemanı, Ön Muhasebe ve Dış Ticaret Uzmanı gibi mesleklerde yetkinlik kazanımına yönelik eğitimler verilecek. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen proje imza törenine TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Genel Sekreter Ali Rıza Kul katıldı. 

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, projeyle ilgili bilgi verirken şu ifadeleri kullandı; 
“Projeyle TR90 Bölgesi genelinde istihdam ve iş gücüne katılımı artırmaya katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Mesleki eğitim, iş başı eğitim ve bireysel eylem planlarıyla Trabzon'da yüksek iş potansiyeline sahip konaklama ve seyahat, pazarlama ve perakende, muhasebe ve finans alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücü için Trabzon'da eğitimde ve istihdamda bulunmayan gençlere yetkinlik kazandırmak hedeflerimiz arasındadır.” 

120 GENÇ KATILACAK 
TTSO ile DOKA ortaklığında hazırlanan projeye istihdamda veya eğitimde olmayan 15-29 yaşları arasında en az yüzde 50’si kadınlardan oluşan gençler katılacak. 
120 gence, Ön Büro, Kat Sorumlusu, Satış Elemanı, Ön Muhasebe ve Dış Ticaret Uzmanı gibi mesleklerde yetkinlik kazanımına yönelik eğitimler verilecek. Ön Büro Personeli (30 kişi/80 gün), Kat sorumlusu (20 kişi / 45 gün), Satış Elemanı (30 kişi / 40 gün), Ön Muhasebe Personeli (20 kişi / 10 gün) ve Dış Ticaret Uzmanı (20 kişi / 45 gün) gibi mesleklerde yetkinlik eğitimleri verilecek. Katılımcılar ayrıca staj ve diğer kişisel gelişim eğitimlerinden de faydalanacak.