GENÇLERDEN TEKNOLOJİK BAKIŞ

GENÇLERDEN TEKNOLOJİK BAKIŞ

GENÇLERDEN TEKNOLOJİK BAKIŞ

GENÇLERDEN TEKNOLOJİK BAKIŞ

Orman Bölge Müdürlüğü´ne bağlı yerleşim yerlerinde öğrencilerin ürettiği eserler, gelecekte ormanlık alanların korunması hususunda umut vaat ediyor.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki bölgelerde öğrencilerin ortaya koyduğu eserlerle, ormanlık alanların korunması hususunda gelecek vaat etmesinden memnun.

GENÇLERDEN ORMANLARA TEKNOLOJİK BAKIŞ
Trabzon Oman Bölge Müdürlüğüne bağlı Rize İli Pazar ilçesinde tüm ortaokulların katılımıyla gerçekleştirilen kodlama festivalinde ormancılara mutluluk veren bir proje ortaya çıktı.
Bu proje ile orman yangınlarına daha erken ve daha hızlı haber verilebilecek. Bu erken uyarı sistemi ile ilköğretimde de orman yangınlarına hassasiyetin oluştuğu görülüyor.

ERKEN UYARI SİSTEMİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Pazar ilçesi Kaymakamı Ayhan Terzi, Pazar Orman İşletme Müdürü Kezban Öztürk ve  diğer kurum amirlerinin de katıldığı kodlama festivalinde Orman Yangınlarına Erken Müdahale için yapılan proje yoğun ilgi gördü.
Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez konuyla ilgili olarak şunları kaydetti;
?Böyle bir projenin düşünülmesi ve tasarlanması bizim için mutluluk verici bir olay. Yılın çeşitli dönemlerinde ilk ve orta öğretim okullarında orman ve çevre bilinciyle ilgili çeşitli eğitim faaliyetlerimiz oluyor.
Gençlerin de büyük bir hassasiyet göstererek böyle bir proje ortaya çıkarmaları takdire şayan. Ayrıca eğitimlerimizin meyve verdiğini görmek te bizler açısından gurur verici bir olaydır. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.? dedi.