GENÇLER İFTARDA BULUŞTU

GENÇLER İFTARDA BULUŞTU

TTSO AB Bilgi Merkezi´nce düzenlenen ve ?Gençlerle İftarda Buluşuyoruz? adı altında gerçekleşen etkinlik, büyük ilgi gördü.

GENÇLER İFTARDA BULUŞTU

TTSO AB Bilgi Merkezi´nce düzenlenen ve ?Gençlerle İftarda Buluşuyoruz? adı altında gerçekleşen etkinlik, büyük ilgi gördü.

Avrupa Günü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından ?Gençlerle İftarda Buluşuyoruz? başlıklı etkinlikle, üç üniversiteden öğrencilerin katılımıyla kutlandı.

AVRUPA GÜNÜ İFTAR PROGRAMI
Ramazan ayına rastlayan 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri bu yıl 20 ildeki iftar programı ile kutlandı. TTSO AB Bilgi Merkezi tarafından 9 Mayıs Avrupa Günü dolasıyla Trabzon´da düzenlenen iftara şehirdeki üç üniversiteden aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 200 öğrenci katıldı. TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, ülke genelinde 20 ilde iftar programı ile kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliğinin kapanış programının Trabzon´da gerçekleştirildiğini ifade etti. Gençlerin Türkiye ve AB´de çok önemli bir yeri olduğunu belirten Avcı şöyle konuştu;
?Türkiye ve Avrupa Birliği güçlü bir gelecek için birlikte çalışmaya devam etmektedir. Türkiye´nin AB´ye tam üyelik hedefi kapsamında gençlerimiz önemli görevler üstlenecektir. 9 Mayıs Avrupa Birliği kutlamaları çerçevesinde ?gençlerle iftarda buluşuyoruz´ etkinliğini 20 ilde hayata geçiren AB Türkiye Delegasyonuna teşekkür ediyoruz. Biz de TTSO olarak gençlerin projelerine elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.?

KADINLAR DAHA CESUR OLMALI
?Gençlerle İftarda buluşuyoruz? programında bir konuşma yapan TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Göç, genç kadınların girişimcilik konusunda daha cesur olmaları gerektiğini belirterek çeşitli kurumların desteklerinden de yararlanabileceklerini söyledi.  TTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tayfun Özlü ise gençlerin iş dünyasında daha fazla söz sahibi olmasına vurgu yaparak; ?Gençlerimizin proje ve iş fikirlerine destek olmaya hazırız.? dedi.

İNSAN HAKLARINA SAYGI
TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da her yıl 9 Mayıs Avrupa Günü´nü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.
Karbuz; ?Avrupa Günü´nde Avrupa Birliği vizyonunu ve Birliğin demokrasi, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, özgürlük ve elbette ki ifade özgürlüğü gibi değerlerini kutlamış oluyoruz.? ifadelerini kullandı.