GENÇ, URALOĞLU’NA PROJELERİNİ SUNDU

GENÇ, URALOĞLU’NA PROJELERİNİ SUNDU

GENÇ, URALOĞLU’NA PROJELERİNİ SUNDU

GENÇ, URALOĞLU’NA PROJELERİNİ SUNDU 

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Uraloğlu’na projeleriyle ilgili sunum yaptı. 

Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. 

BAKAN URALOĞLU, GENÇ’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ 
Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Bakan Uraloğlu’na AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi de eşlik etti.
Trabzon gezisi kapsamında Ortahisar Belediyesini de ziyaret eden Bakan Uraloğlu’nu Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile başkan yardımcıları karşıladı. Başkan Genç, Bakan Uraloğlu’na belediyenin proje ve faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı.
Başkan Genç, Trabzon merkezde ulaşım sorununa köklü bir şekilde çözüm olacak Güney Çevre Yolu’nun hızlı bir şekilde tamamlanmasının Trabzon’da ulaşımı ciddi oranda rahatlatacağını dile getirdi.
Genç, 23 Nisan’da açılışı gerçekleştirilen Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu’nun kısa süre içinde şehirde en çok ilgi çeken noktalardan biri haline geldiğini anlattı. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Trabzonluların da özellikle akşam saatlerinde Boztepe Seyir Terası’na çok yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.

“TRABZON AKVARYUM’DA ZİYARETÇİ HEDEFİMİZİ AŞTIK”
Turizm çeşitliliği oluşturmak için hayata geçirilen Tünel Akvaryum ile ilgili Bakan Uraloğlu’na bilgiler aktaran Genç, projeyle ilgili ziyaretçi hedeflerini oldukça aştıklarını belirterek şöyle konuştu; “Deniz kenti Trabzon’da bu özelliğiyle müşahhas bir eser yoktu. Bu eksikliğin giderilmesi için dünyada ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Tünel Akvaryum Projemizi hayata geçirdik. Çok yoğun ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistler, özellikle de çocuklar oldukça rağbet ediyor. Şu ana kadar bütün öngörülerimizin üstünde bir ziyaretçi oranına ulaştık. Kendi kendini amorti bir proje. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdiğimiz projemizin şu anda bütün hisseleri belediyemize ait.”

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Kamu kurumları tarafından Ortahisar Belediyesi’ne devredilen projelerle ilgili tadilat ve güçlendirme çalışmalarına değinen Başkan Genç, şöyle konuştu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belediyemize devredilen Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu ve Tenis Kortlarındaki bakım, tadilat ve güçlendirme çalışmalarını tamamladık. Her iki projemizi de vatandaşlarımız için çok daha nitelikli ve işlevsel bir hale getirdik. Kültür ve tarih şehri Trabzon’da ecdadımızdan bize miras kalan tarihi eserlerimizi gelecek nesillere aktarmak için projeler geliştirdik. Bu amaçla tarihi çeşmelerimizi restore ediyoruz. Şu ana kadar beş adet tarihi çeşmemizin restorasyonunu gerçekleştirerek kullanıma hazır hale getirdik. İlçemizdeki 9 adet tarihi çeşmenin de restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bunları da birer birer kullanıma hazır hale getirerek vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız.” 
Genç, ayrıca yeni hizmete açılan Tarihi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi’nin de şehirde yeni turizm destinasyon alanı oluşturacağını dile getirdi.
Başkan Genç, Mağmat Vadisi’nde dezavantajlı bireylerin istihdamına dönük olarak yapılan ‘En Mutlu Köy Projesi’ kapsamında inşa edilen, seralar, üretim atölyeleri ve diğer ünitelerle ilgili bilgiler anlattı.

“PAZARKAPI YENİ BİR HÜVİYET KAZANDI”
Belediye tarafından hayata geçirilen Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesini anlatan Başkan Genç, projeyle ilgili şunları aktardı; “Pazarkapı Kentsel Tasarım Projemiz şehrimizin merkezinde yer alan çok işlevsel bir alanın dönüşümüyle ilgili bütün Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje. Proje içinde belediye hizmet binamız, kaymakamlık binamız modern mimariyle yerel mimari unsurlarının iç içe olduğu çok güzel proje oldu. Diğer yandan ticaret ve konut alanları da tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Pazarkapı ilerleyen yıllarda tıpkı Meydan Parkı gibi vatandaşlarımızın en çok rağbet ettiği bir alan olacak. Bu niteliklere sahip birçok üniteyi bünyesinde barındırıyor. Tarihi mahallelerimizden olan Pazarkapı, kentsel tasarım projelerimizle birlikte yeni bir hüviyet kazandı.”

“HER BİRİ KENTE DEĞER KATAN PROJELER”
Ortahisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle ilgili memnuniyetini dile getiren Abdulkadir Uraloğlu; “Trabzon merkez ilçemiz olan Ortahisar’ımıza altyapı anlamında birçok proje kazandırdık. Özellikle ulaşımda bakanlığımızın ve Ortahisar Belediyemizin hayata geçirdiği projelerden büyük bir gurur duyuyorum. Trabzon’da bin bir emek, alın teri ve uzun gayretlerle yapılan atılımlar sayesinde şehrimiz belli bir noktaya, konuma geldi. Şehrimizin bu geldiği konumdan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hayata geçirdiğimiz projelerin tamamı kentimize değer katan projeler. Bu hizmetlerin kesintiye uğramaması için, her bir ferdimiz elimizden gelen bütün gayreti ve samimiyeti ortaya koymalı. Ulaşım konusunda birçok projeler yürütüyoruz. Boztepe tünelleri ve bir bölümü hizmete açılan Kanuni Bulvarı ve diğer viyadükler tamamıyla faaliyete geçirildiğinde ciddi anlamda trafik sorunu çözülecek. Trabzon, AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da çağ atladı. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Önümüzdeki günlerde de gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse Ortahisar ve diğer ilçe belediyeleriyle planladığımız projeleri hayata geçirerek şehrimizi daha mamur, konforlu bir hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.
Genç, Bakan Uraloğlu’na Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait arazilerin belediyeye tahsis edilmesiyle ilgili vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.